BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

“Benim de Bir Fikrim Var” diyenler BARÜ 5. Ar-Ge Proje Pazarında buluştu

Yayın Tarihi : 04/11/2022
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” ihtisaslaşma alanını da kapsayan 14 ana temada düzenlediği 5. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğiyle bilim ve teknoloji tutkunları bir araya geldi.

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından ihtisaslaşma alanına alınan 22 yükseköğretim kurumundan biri olan Bartın Üniversitesi (BARÜ), “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” alanını da kapsayan 14 ana temada projelere ev sahipliği yaptı. Bölgenin uzun soluklu en önemli bilim ve teknoloji festivali olan yarışmalara Türkiye’nin farklı illerinden yüzlerce kişi projeleriyle katıldı. Lise ve ana kategoride düzenlenen etkinlikte projeler çeşitli üniversitelerden ve sektör temsilcilerinden oluşan bilim kurulu tarafından değerlendirildi.

Kutlubey Yerleşkesi İİBF-Eğitim Fakültesi Binasında gerçekleştirilen festivalin açılışı BARÜ İklim Elçisi, Bartın Orman Fakültesi öğrencisi Mehmet Şahin’in ‘gelecek’ vurgusu yaptığı konuşmasıyla başladı.

5. Ar-Ge Proje Pazarının açılış konuşmasını yapan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, “Ülkemizin farklı illerinden Bartın’a gelen, gelecek adına söyleyecek sözü olan gençlerimizle bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.
BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise 5. Ar-Ge Proje Pazarına gösterilen ilginin gelecek adına umut verici olduğunu vurgulayarak “Üniversitemizin paydaşlarıyla güç birliği içerisinde 2017 yılından bu yana düzenlediği Ar-Ge Proje Pazarı ile Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı sunmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ise Üniversitelerde Türkiye’nin stratejik hedefleri doğrultusunda ortaya koyduğu ar-ge çalışmalarına dikkat çekti.

Bartın Üniversitesi 5. Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında 2022-2023 Akademik Yıl Açılış Dersi de işlendi. İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu tarafından verilen derste “Sürdürülebilirlik ve Yeşil Ekonomi” başlığıyla bilgiler verildi.

Açılış dersinin ardından BARÜ’de geçtiğimiz yıl ataması gerçekleştirilen 8’İ profesör, 28’İ doçent ve 36’sı ise doktor öğretim üyesi olmak üzere toplamda 72 öğretim üyesinin fotoğraflarıyla birlikte isimleri ekrana yansıtıldı. Profesörlük kadrosuna atanan öğretim üyelerine gelenekselleşen törenle cübbeleri giydirildiği etkinlik, çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

 
 

BARÜ 5. Ar-Ge Proje Pazarında önemli isimler katılımcılarla buluştu

Türkiye’nin yetişmiş insan kaynağını artırmanın amaçlandığı 5. Ar-Ge Proje Pazarında milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik öneme sahip markalardan ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, TPAO, TÜBİTAK, TÜRKSAT ve TÜSEB ile birlikte Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakçılar, MÜSİAD Bartın, Öztem, Sanlab, Merkim, Titra, Neksus, TeknoTıp, Capsule ve Özmenler Mobilya destek verdi.

Kutlubey Yerleşkesi İİBF-Eğitim Binasında düzenlenen festivalde ROKETSAN, HAVELSAN, TPAO, Merkim ve İlim Yayma Cemiyeti de kurdukları stantlarda katılımcılarla bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulundu.

Etkinliklerde yer alan BARÜ öğrenci toplulukları ise Teknofest başta olmak üzere çeşitli yarışmalarda önemli dereceler elde ettikleri çalışmaları sergiledi.

Gün boyu devam eden seminerlerde TÜSEB Aşı Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş Kara “TÜSEB Destek Programları”, TÜRKSAT Ar-Ge ve Uydu Tasarım Direktörlüğünden Ahmet Şamil Yücel “TÜRKSAT Bünyesinde Yapılan Çalışmalar”, İlim Yayma Vakfı İlim Yayma Ödülleri Koordinatörü Bekir Turan “İlim Yayma Vakfı Lisansüstü Destek Programları” ve ROKETSAN Genel Müdürlük Teknik Müşaviri Utku Salih Tüzüner ise “Roket ve Füze Tasarımı, Geliştirilmesi ve Üretiminde Lider Kuruluş: ROKETSAN” başlıklı konuşmalarını yaptı.

5. Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında “Türk-İslam Bilim İnsanları Posterleri Sergisi”nin açılışı da gerçekleştirildi.
 
 

Türkiye’nin önde gelen kurumları 5. Ar-Ge Proje Pazarına katıldı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 5. Ar-Ge Proje Pazarının ikinci gününde ASELSAN, HAVELSAN, TPAO ve HydroBorPEM’den konuşmacıların katılımıyla seminerler gerçekleştirildi.

Gün boyu yoğun bir ilgiyle gerçekleştirilen seminerlerin ilk konuğu ASELSAN Ar-Ge ve Teknoloji İş Geliştirme Müdürü Hacer Selamoğlu oldu. “ASELSAN ve Geleceğin Teknolojileri” başlıklı konuşmasını yapan Selamoğlu’nun ardından HAVELSAN İş Geliştirme ve Satış Uzmanı Gizem Yılmaz HAVELSAN hakkında bilgiler verdi. HAVELSAN Ar-Ge Mühendisi Bürge Öztürk ise seminerde “HAVELSAN - Projeler ve Ar Ge Yaklaşımı” adlı sunumunu yaptı.

Öğleden sonra gerçekleştirilen seminerlerde TPAO Ar-Ge Merkezi Daire Başkanı Hüseyin Yakar “TPAO ve Ar-Ge Merkezi” isimli konuşmasını yaparak TPAO bünyesinde yapılan çalışmalardan bahsetti.

Seminerlerde BARÜ 3. Ar-Ge Proje Pazarı birincisi HydroBorPEM Şirketi Kurucusu Erhan Demircioğlu da katıldı. Yarışmacılarla bir araya gelen Demircioğlu, “Hidrojen Enerjisine Yeni Bir Bakış” başlıklı konuşmasını yaptı.

 
 

BARÜ 5. Ar-Ge Proje Pazarında en iyi projeler ödüllendirildi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 5. Ar-Ge Proje Pazarında Türkiye’nin farklı illerinden gelen yüzlerce proje arasından yapılan değerlendirme sonucunda en başarılı proje sahiplerine ödülleri verildi.

Kapanış Töreninde konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Milli Teknoloji Hamlesi” yolculuğunda büyük gayret gösterdiklerini belirterek “Tüm bileşenlerimizle birlikte gösterdiğimiz bu çabaların sonucunda hedefimiz, teknolojiye olan ilgiyi artırmak ve Türkiye’nin milli teknoloji üreten ekosisteminin ülke sathına yayılmasına katkı sağlamaktır” dedi.

Ar-Ge Proje Pazarının kapanış sunumunu yapan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise BARÜ bünyesinde gerçekleştirilen çalışmaların önemine değinerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Sunumunda, Dünya Ekonomik Forumunun 2022 yılında yayımladığı Küresel Risk Raporlarından verilere yer veren Mandal, “Ekonomik, toplumsal, çevresel ve teknolojik olarak sınıflandırılmış küresel risklerde her dönemde iklim değişikliğine dayalı aşırı olaylar ve iklim krizi karşısında yetersizlik ön plana çıkmaktadır. En büyük riskler, iklim krizi, sosyal sorunlar, artan bulaşıcı hastalıklar ve siber riskler gibi riskler olup kısa, orta ve uzun vadeli çözümler gereklidir. Bu doğrultuda Bartın Üniversitesi 5. Ar-Ge Proje Pazarı için belirlenen proje başlıklarını oldukça önemli buluyorum. Gelecek 10 yıla baktığımızda bu projeler oldukça değerli bir noktada duruyor. Her şeyin ötesinde bunları tasarlayan, geliştiren öğrencilerimiz için oldukça kıymetli” diye konuştu.

Ar-Ge Proje Pazarı Düzenleme Kurulu Başkanı, BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ise etkinliklerdeki süreçler hakkında bilgi vererek “Gururla ifade etmek isterim ki bu etkinliğimizde kazanan Türkiye olmuştur” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda ortaya konulan başarılarla Türkiye’nin en hızlı yükselen yükseköğretim kurumları arasında yer alan BARÜ’de, 5. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği kapsamında “Akademik Performans ve Proje Ödül Töreni” gerçekleştirildi.

Ayrıca ödül töreninde BARÜ 5. Ar-Ge Proje Pazarına destek veren ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, TPAO, TÜBİTAK, TÜRKSAT ve TÜSEB ile birlikte Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakçılar, MÜSİAD Bartın, Öztem, Sanlab, Merkim, Titra, Neksus, TeknoTıp, Capsule ve Özmenler Mobilya’dan temsilcilere teşekkür plaketleri verildi.

Ardından geçilen BARÜ 5. Ar-Ge Proje Pazarı ödül töreninde en iyi proje sahiplerine ödülleri verildi.
 
 
 

SON Haberler

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı