BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ 5. Ar-Ge Proje Pazarında önemli isimler katılımcılarla buluştu

Yayın Tarihi : 03/11/2022
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) bilim ve teknoloji tutkunlarını bir araya getirdiği 5. Ar-Ge Proje Pazarında Türkiye’nin önemli kurum ve kuruluşlarından isimler seminerlerde katılımcılarla buluştu.

Türkiye’nin yetişmiş insan kaynağını artırmanın amaçlandığı 5. Ar-Ge Proje Pazarında milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik öneme sahip markalardan ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, TPAO, TÜBİTAK, TÜRKSAT ve TÜSEB ile birlikte Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakçılar, MÜSİAD Bartın, Öztem, Sanlab, Merkim, Titra, Neksus, TeknoTıp, Capsule ve Özmenler Mobilya destek veriyor.

Kutlubey Yerleşkesi İİBF-Eğitim Binasında düzenlenen festivalde ROKETSAN, HAVELSAN, TPAO, Merkim ve İlim Yayma Cemiyeti de kurdukları stantlarda katılımcılarla bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulunuyor.

Etkinliklerde yer alan BARÜ öğrenci toplulukları ise Teknofest başta olmak üzere çeşitli yarışmalarda önemli dereceler elde ettikleri çalışmaları sergiliyor.

Bilim ve teknoloji tutkunlarına kapılarını açan BARÜ 5. Ar-Ge Proje Pazarının ilk günü İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun açılış dersi ile başladı.

Gün boyu devam eden seminerlerde TÜSEB Aşı Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş Kara “TÜSEB Destek Programları”, TÜRKSAT Ar-Ge ve Uydu Tasarım Direktörlüğünden Ahmet Şamil Yücel “TÜRKSAT Bünyesinde Yapılan Çalışmalar”, İlim Yayma Vakfı İlim Yayma Ödülleri Koordinatörü Bekir Turan “İlim Yayma Vakfı Lisansüstü Destek Programları” ve ROKETSAN Genel Müdürlük Teknik Müşaviri Utku Salih Tüzüner ise “Roket ve Füze Tasarımı, Geliştirilmesi ve Üretiminde Lider Kuruluş: ROKETSAN” başlıklı konuşmalarını yaptı.

Türkiye’nin farklı illerinden gelen yarışmacılarla birlikte öğrenci ve akademisyenlerin de yoğun ilgi gösterdiği seminerlerde, konuşmacılar katılımcıların sorularını yanıtladı.  

5. Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında “Türk-İslam Bilim İnsanları Posterleri Sergisi”nin açılışı da gerçekleştirildi. Sergide, modern kimyanın kurucusu Câbir bin Hayyân’dan, Avrupalılara ilham veren Farabi’ye, çağları aşan deha El-Bîrûnî’ye, sibernetiğin kurucusu El-Cezerî’den, bilginin amirali Pîrî Reis’e, İslam, Bilim Tarihi araştırmacısı Fuat Sezgin’e ve Nobel ödüllü bilim insanımız Aziz Sancar’a kadar 30 Türk-İslam bilim insanının ilham veren hayat hikâyeleri, bilime ve insanlığa sunduğu katkıların anlatıldığı ve önemli eserlerinin aktarıldığı posterlere yer verildi.

Gün boyunca açık kalan sergide, BARÜ İslami İlimler Fakültesinden Öğr. Gör. Muhammed Türe ile öğrencilerin gerçekleştirdiği müzik dinletisi ise büyük beğeni topladı.




SON Haberler

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı

  • BARÜ, Türkiye-Özbekistan bilim diplomasisi ağının geliştirilmesine katkı sunuyor

  • BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı

  • BARÜ, üniversite tercihi yapacak öğrencilere destek oluyor