BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

"Benim de bir fikrim var" diyenler BARÜ'de buluştu

Yayın Tarihi : 12/11/2024
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) her yıl bilim ve teknoloji tutkunlarını bir araya getirdiği 7. Uluslararası Ar-Ge Pazarı yoğun katılımla kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine katkı sunmak, gençlerin farkındalığını artırarak geleceği şekillendirecek gelişmelere odaklanmalarını sağlamak amacıyla Bartın Üniversitesinin (BARÜ) 2017 yılından bu yana düzenlediği Ar-Ge Proje Pazarı heyecanı yeniden başladı. Bu yıl ilk kez uluslararası ölçeğe taşınarak yedincisi gerçekleştirilen organizasyonda 9 farklı ülkeden ve Türkiye’nin 35 ilinden araştırmacılar projelerini katılımcıların ilgisine sundu.

BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı; BARÜ ile birlikte Azerbaycan’dan Hazar Üniversitesi, Azerbaycan Teknik Üniversitesi, Bosna Hersek’ten Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Malezya’dan Putra Üniversitesi ve Özbekistan’dan Semerkand Devlet Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi paydaşlığında gerçekleştirildi.

İki gün boyunca devam edecek bölgenin uzun soluklu en önemli teknoloji festivalinde Türkiye’nin 35 farklı ilinden; 47 üniversite, 30 lise, yurt içi ve yurt dışından 10 kurum ve kuruluş ile Ar-Ge merkezinden gönderilen projeler sergilendi.

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) bu yıl yedincisini uluslararası ölçeğe taşıyarak gerçekleştirdiği Ar-Ge Proje Pazarının açılış töreni 9 farklı ülkeden yarışmacıların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 7.Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarının açılış töreni Kutlubey Yerleşkesinde yoğun bir katılımla düzenlendi. Bu sene ilk kez uluslararası boyutta gerçekleştirilen tören, BARÜ’nün Gelişim Öyküsünün yansıtıldığı “Tanıtım Filmi”nin izlenmesiyle başladı.

Üniversitede oluşturulan proje üretme ekosistemine değinen Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı ile BARÜ’nün başarılarına yeni halkalar ekleyeceğini ve sergilenecek projelerin, ülkemizin teknoloji ve bilgiye dayalı kalkınma hedeflerine katkı sağlayacağını vurguladı.

Gençleri yerli teknolojilerin gelişimine katkı sunmaya teşvik etmek ve teknolojik girişimlerin önünü açmak hedefiyle çalışmalar yaptıklarının altını çizen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise her bir projenin yenilikçi bir çözümü ve geleceğe dair umut verici bir vizyonu temsil ettiğini belirtti.

Etkinlik kapsamında nitelikli çalışma ve bilimsel araştırmalarıyla 2023 yılında uluslararası saygın dizinlerde taranan dergilerde üstün performans gösteren öğretim üyeleri “Akademik Performans Ödülleri”nde; elmas, altın, gümüş ve bronz olmak üzere 4 farklı kategoride ödüllerini aldı.

Ayrıca 2023 yılında kurum dışı fonlarca desteklenen projelerin yürütücülüğünü yapan ve çalışmaları patentlenen öğretim elemanlarına da ‘Proje ve İnovasyon’ kategorilerinde başarı belgeleri takdim edildi.

Ardından TÜBİTAK 2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı kapsamında projeleri desteklenmeye değer bulunan Fen Fakültesinden Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ile Prof. Dr. Fatma Gizem Karaoğlan Yılmaz sahnede başarı belgelerini alarak alkışlandı.

7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Açılış Töreni ile ilgili detaylı habere, fotoğraflara ve videoya ulaşmak için tıklayınız.
 


Bartın Üniversitesi (BARÜ) 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının destekleriyle başladı.

Girişimcileri, sektör temsilcilerini ve teknolojiye ilgi duyan herkesi bir araya getirerek geleceğin sosyal, ekonomik hayatına yön verecek gelişmeler hakkında fikir alışverişlerinin yapıldığı festivale Bartın Valiliği, Bartın Belediyesi ve TÜBİTAK destek veren kurumlar arasında yer aldı.

Festivalin sponsorları arasında bulunan Sanko-Çimko, HAVELSAN, ROKETSAN, TÜRKSAT, Fibrobeton’dan gelen yetkililer, açılan stantlarda katılımcılarla bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulunuyor. Festivalde İŞKUR, BAKKA ve KOSGEB ile birlikte Bartın İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından kurulan stantlarda da Türkiye’nin farklı illerinden ve yurt dışından gelen konukların soruları cevaplandırıldı.

Bilim ve teknoloji tutkunlarını bir araya getiren organizasyona ayrıca Türkiye’nin alanlarında öncü firmaları TUSAŞ, TEI, ASELSAN, ETİSAN Holding, Çanakcılar Holding, Bartın MÜSİAD, Teklas, Tekno-Tıp ve AKTIP da destek veriyor. Kamil Koç’un ulaşım sponsoru olduğu Ar-Ge Proje Pazarının paydaşları arasında Türkiye’nin en eski işletmelerinden Kuru Kahveci Mehmet Efendi de yer aldı.

 


Bartın Üniversitesi (BARÜ) 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında gerçekleştirilen seminerlerde Türkiye ekonomisinin destekleyici gücü olan lider firmalardan gelen isimler tecrübelerini paylaştı.

İlk olarak Creavit Ar-Ge Merkezi Müdürü Atamer Akbay tarafından “Creavit Ar-Ge Merkezi ve Çalışmaları” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi.

Öğleden sonraki oturumda ise Sanko Holding Çimko Genel Müdürü Dr. Önder Kırca, “Dünya ve Türkiye’de Çimento Sektöründeki Ar-Ge Yatırımları” isimli sunumunda çimento sektöründeki ürün ve hizmet süreçlerinde yaşanan güncel gelişmeleri anekdotlarla aktardı.

Etisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Özgün ise teknoloji alanında fark yaratmanın önemine değinerek bilişim sektöründe ödeme sistemleri ve yeni nesil akıllı uygulamalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.



Bartın Üniversitesinin (BARÜ) genç araştırmacılar ile sektörün önemli temsilcilerini bir araya getirdiği festivalde yerli ve milli teknolojiler hakkında yapılan sunumlar yoğun ilgi gördü.

İlk olarak Roketsan Ar-Ge Lider Mühendisi Anıl Selam “Yenilikçi Ürünlerimiz ve Ar-Ge Çalışmalarımız” başlıklı sunumunda savunma gücünü oluşturan füze ve mühimmat sistemlerinde ülkemizin öncü kuruluşlarından Roketsan’ın çalışmalarını aktardı.

Havelsan Teknik Mühendisi Anıl Okan, “Havelsan Ürün ve Ar-Ge Faaliyetlerine Genel Bakış” başlığında Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere kamu kurumları ile sivilden askeriyeye geniş bir ürün portföyleri olduğunu söyledi.

Türksat Ar-Ge ve İnovasyon Direktörü Altan Akyol, uydu ve haberleşme faaliyetlerine yönelik geliştirilen yenilikçi çözümleri anlatarak yerlileşme ve millileşmenin haberleşme güvenliği açısından önemini vurguladı.

Sabah oturumlarında son olarak Aselsan Başmühendisi Selim Sancı, savunma sanayine yönelik çalışmalarından bahsederek 88 ülkeye teknoloji transfer eden bir kuruluş olduklarını açıkladı. 

Öğleden sonraki oturumda ise ComPro Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Keklik, “Kuantum ve Bilgisayar” konu başlığında dijital altyapı güvenlik sistemlerini ve veri işleme yöntemlerini günümüz çağına uyarlamak gerektiğini söyledi.

 


Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un katılımıyla gerçekleştirilen 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı kapanış töreninde en iyi 9 proje ödüllendirildi.

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) bu yıl yedincisini uluslararası ölçeğe taşıyarak gerçekleştirdiği Ar-Ge Proje Pazarında 47 üniversite, 30 lise, yurt içi ve yurt dışından 10 kurum ve kuruluş ile Ar-Ge merkezinden yarışmacıların projelerini sergilemesiyle tamamlandı.

Ar-Ge Proje Pazarı kapanış sunumunu Türk motor sanayinin geleceğine güç katan çalışmalarıyla öne çıkan TUSAŞ Motor Sanayi (TEİ) Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit yaptı.

Üniversitede oluşturulan proje üretme kültürüne dikkat çeken Bakan Tunç, “Bartın Üniversitesi yedi yıldır düzenlediği Ar-Ge Proje Pazarı ile takdire şayan işler yapıyor. Bu organizasyonda bir fikirle ortaya çıkan ürünler; Türk gençlerine imkan sağlandığında, onların önü açıldığında, irade ve vizyon ortaya konulduğunda neleri başardıklarının bir göstergesidir. 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı sadece bir yarışma platformu değil, aynı zamanda farklı kültürler arası köprüler kurulduğu, bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı, geleceğin bilim insanlarının bir araya geldiği bir organizasyon olarak bölgede dikkat çekiyor. Toplumun bilimsel farkındalığını artıran bu etkinliğin tüm özellikleriyle ‘Tam bağımsız güçlü Türkiye’ idealine ulaşılması adına atılmış çok kıymetli bir adım olarak görüyor, Teknofest gibi süreklilik arz etmesini takdirle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ardından geçilen BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Ödül Töreninde en iyi proje sahiplerine ödülleri verildi.

7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı  Ödül Töreni ile ilgili detaylı habere, fotoğraflara ve videoya ulaşmak için tıklayınız. 


SON Haberler

  • BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarında 1 gün 24 saatten fazla

  • BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarını 15 bini aşkın kişi ziyaret etti

  • Rektör Uzun’a Özbekistan’da ‘Fahri Profesör’ ünvanı verildi

  • BARÜ ile Özbekistan arasında eğitimin her aşamasında köprüler kuruluyor

  • BARÜ öğrenci kulüplerinin 2 projesine ÜNİDES’ten destek

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) Sürdürülebilirlik Raporu - 2024 yayımlandı

  • Büyük Önder Atatürk, BARÜ’deki törenle anıldı

  • Rektör Uzun’dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı

  • BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarında 9 proje ödüllendirildi

  • Türkiye’nin gurur projeleri 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarında anlatıldı