BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi

Yayın Tarihi : 26/12/2024
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) yürütücülüğündeki BİRUS projesi Birleşmiş Milletler (BM) Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesinin (COP16) Riyad’da düzenlenen toplantısında tanıtıldı.

Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi Taraflar Konferansı (COP16), bu yıl Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da gerçekleştirildi. Birleşmiş Milletlerin (BM) Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesine taraf ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Avrupa Birliği (AB) IPA II Çerçeve Anlaşması kapsamında desteklenen projesi de tanıtıldı.

BİRUS proje ekibinden Bartın Orman Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ayhan Ateşoğlu tarafından yapılan sunumda “İklim Değişikliğine Uyum Stratejileri: Bartın’da Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerinin Azaltılması” başlıklı proje kapsamındaki çalışmalar aktarıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün ile birlikte Türkiye’den geniş katılımın olduğu toplantılarda proje kapsamında uygulamalar ilgiyle takip edildi.

Prof. Dr. Ateşoğlu, iklim değişikliğinin bugün küresel anlamda karşı karşıya olduğumuz en büyük çevresel sorunlardan biri olduğunu ifade ederek, BARÜ’nün Bartın Valiliği İl Özel İdaresi ve Bartın Belediyesinin paydaşı olduğu projeyle örnek uygulamaları hayata geçirdiğinin altını çizdi.

İklim değişikliğine uyum ve dayanımda yerel düzeyde atılan adımların temel önemde olduğunu da kaydeden Ateşoğlu, “Bartın özelinde gerçekleştirilen çalışmalar iklim değişikliğine uyum ve dayanım noktasında ulusal hedeflere katkı sunmaktadır. Disiplinler arası bir çalışma prensibiyle akıllı sistemler kullanılarak ilerleyen uygulamalar değişen iklim koşullarına adaptasyon için değerli bir vizyon sunuyor. Bu bağlamda iş birliği içerisinde çalışmalarımızı titizlikle sürdürmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Ateşoğlu, program kapsamında katılımcıların sorularını da cevaplayarak mühendislik, şehircilik, peyzaj, turizm ve endüstri başta olmak üzere farklı disiplinlerde ilerleyen aktiviteler hakkında bilgiler verdi.


Haber: Öğr. Gör. Dr. Mehmet Ceylan 

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi

  • BARÜ’de Çeşm-i Cihan Sağlık Kongresinin ikincisi düzenlendi

  • BARÜ’de 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı hazırlıkları başladı

  • BARÜ’de İİBF bölümlerinin akreditasyon süreçleri devam ediyor

  • Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ’nün iklim değişikliği sempozyumu büyük ilgi gördü

  • BARÜ bölgenin en büyük kariyer fuarında yerini aldı

  • BARÜ kurumsal yapısını “kalite” odağında güçlendirmeye devam ediyor

  • BARÜ uluslararası iş birliği hamlelerini sürdürüyor

  • BARÜ mezunu Buse Tosun Çavuşoğlu ‘dünyanın en iyi kadın güreşçisi’ seçildi