BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

10. Bilim, Kültür ve Spor Şenlikleri Coşkuyla kutlandı

Yayın Tarihi : 11/05/2018

Üniversitemiz 10. Bilim, Kültür ve Spor Şenlikleri kapsamında 4 gün boyunca birçok etkinlik gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz dolu dolu geçen şenlikler boyunca hem eğlendi hem de kültürel gelişimlerine katkı yaptılar.

10. Bilim, Kültür ve Spor Şenlikleri, öğrencilerin yeteneklerini sergiledikleri etkinliklerle başladı.

Eğitim Fakültesi fuaye alanında gerçekleştirilen 'İlk Heyecan' adlı sergide Dr. Öğr. Üyesi Ferhunde Küçükşen Öner Atölyesinde hazırlanan eserler sergilendi.

Üniversitemiz Kutlubey Kampüsü Sözel Derslikler fuaye alanında gerçekleştirilen diğer bir sergide ise Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünün uluslararası öğrencisi Abdullah Azizi’nin hat sanatı eserleri sergilendi.

Haberin devamı ve fotoğrafları için tıklayınız…

 

Türk Halk Müziği Konseri Ve Halk Dansları Büyüledi

İlk günün akşamında sahne alan Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçılarının konseri ve halk dansları gösteri izleyenleri büyüledi.

Kutlubey Kampüsünde hazırlanan şenlik alanında gerçekleştirilen konserde sanatçılar popüler parçalarla birlikte kahramanlık şarkıları da söyledi.

Konser sırasında yağan yağmura rağmen alanı boşaltmayan öğrencilerin seslendirilen parçalara eşlik etmesi renkli görüntüler oluşturdu.

Haberin devamı ve fotoğrafları için tıklayınız…

 

Dereceye Giren Sporculara Ödülleri Verildi

Konser öncesinde ise farklı bir heyecan vardı. Şenlikler kapsamında bin 400 öğrencinin katılımıyla geçekleştirilen spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Haberin devamı ve fotoğrafları için tıklayınız…

 

Geleceğin Sporcularına Fair Play Ruhu Anlatıldı

10. Bilim, Kültür ve Spor Şenliklerinin ikinci günün ilk olarak ‘Dünya Fair play Karikatür Sergisi’ ile ‘Üniversiteler Fair Play Kervanı Paneli’ gerçekleştirildi.

Türkiye’yi şehir şehir dolaşarak düzenlediği etkinliklerle, üniversite öğrencilerine Fair Play’i anlatan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) katkılarıyla düzenlenen sergide, Dünyanın 41 ülkesinden gelen 473 eserin en iyilerinin yer aldığı sergi sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

Panelde ise geleceğin sporcularına duayen isimler tarafından fair play ruhu anlatıldı.

Haberin devamı ve fotoğrafları için tıklayınız…

 

Engellilerin Yaşadığı Zorluklara Dikkat Çektiler

Üniversitemiz 10. Bilim, Kültür ve Spor Şenlikleri’nde “Engelliler Haftası” nedeniyle anlamlı etkinlikler düzenlendi.

Öğrencilerimiz engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla göz bantları takarak içinde zil olan top ile Goalball ve oturarak voleybol oynadı.

Karşılaşmalarda kendilerini engelli gibi hissederek, empati kurmaya çalışan gençler müsabakalar sırasında zor anlar yaşadı.

Haberin devamı ve fotoğrafları için tıklayınız…

 

Münazarada Kıyasıya Yarıştılar

Üniversitemiz İktisadi Düşünce Kulübü tarafından gerçekleştirilen münazarada 4 kişilik gruplar halinde iki yarışma yapıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin yer aldığı münazarada “İnsanlık için emek yoğun teknoloji mi, sermaye yoğun teknoloji mi?” soruları üzerinden konuşmalar yapıldı.

Haberin devamı ve fotoğrafları için tıklayınız…

 

Müzik Grupları Performanslarıyla Alkış Aldı

Bu yıl onuncusu düzenlenen ve üniversite öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen Bilim, Kültür ver Spor şenliklerindeki konser, sanatsal ve sosyal faaliyetlerle öğrenciler unutamayacakları bir gün yaşattı.

Öğrencilerimiz müzik gruplarının şarkılara eşlik edip, gönüllerince eğlendi.

Haberin devamı ve fotoğrafları için tıklayınız…

 

İletişim Uzmanı Karadağ, başarının şifrelerini verdi

Şenliklerin son iki günü öğrencilerimiz II. Ar-Ge Proje Pazarı etkinlikleri kapsamında Üniversitemize gelen birbirinden değerli konukları dinleme fırsatı buldu.

Bu kapsamda ilk olarak Marka Danışmanı ve İletişim Uzmanı Harun Emre Karadağ, “Güçlü Türkiye İçin Ar-Ge, İnovasyon, Girişimcilik ve Markalaşma” adlı bir konferans verdi.

Üniversitemiz Kutlubey Kampüsü Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Karadağ, ülkemizin 2023 hedefleri kapsamında katma değerin arttırılabilmesi için Ar-Ge, tasarım, inovasyon ve markalaşmanın önemine vurgu yaptı.

Haberin devamı ve fotoğrafları için tıklayınız…

II. Ar-Ge Proje Pazarı 211 Projenin Sergilenmesiyle Başladı

Üniversitemizin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği geniş katılımla başladı. Fen ve Mühendislik alanlarında belirlenen 18 ana temada 211 projenin yer aldığı etkinliğe 36 farklı il ve 33 farklı üniversiteden katılımcılar yer aldı.

Kutlubey Kampüsü Sayısal Dersliklerde düzenlenen etkinlikte aralarında ilgili sektör temsilcilerinin de olduğu juri üyeleri proje sahiplerinin sunumlarına katıldı.

Yoğun ilginin olduğu sergi alanında öğrenciler ve şehirden katılımcılar da projeleri inceledi.

Haberin devamı ve fotoğrafları için tıklayınız…

 

Yesevi Dans Topluluğu'ndan Muhteşem Gösteri

Aynı günün akşamı bir gösteri yapan 'Yesevi Dans Topluluğu' gösterisiyle öğrencilere unutulmaz bir gün yaşattı.

Kazak, Kırgız, Özbek, Türkmen, Azeri, Tatar, Uygur, Başkurt ve Kafkas oyunlarını ile Türk Halk Oyunlarını başarıyla oynayan dans topluluğun gösterileriyle öğrenciler doyasıya eğlendi.

Haberin devamı ve fotoğrafları için tıklayınız…

 

"Benim de bir fikrim var diyenler burada"

Şenliklerin son gününde II. Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında sergilenen 36 farklı ilden 211 katılımcıya ait projeler, aralarında sektör temsilcilerin de olduğu katılımcılara tanıtıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Bartın Valisi Nusret Dirim, 211 projeyle Bartın'daki etkinlikte yer alan katılımcıları tebrik etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise farklı illerden gelen katılımcıların önemli projelerle etkinliğe katıldığını vurgulayarak "Ülkemizin kalkınma hamlesine, gelecek hedeflerine katkı sunmayı gaye edinen, ‘Benim de bir fikrim var’ diyen bilim insanlarıyla aynı çatı altında olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Bartın Üniversitesi Fen ve Mühendislik Fakülteleri Dekanı, etkinlik sorumlusu Prof. Dr. Ahmet Karadağ ise etkinliğin detaylarını aktardı.

Haberin devamı ve fotoğrafları için tıklayınız…

 

"Milli Savaş Uçağının Test Uçuşları 2023'De Başlayacak"

II. Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında “Havacılıkta Ar-Ge ve Millileşme” adlı konferansta konuşan TAI-TUSAŞ Strateji ve Teknoloji Yönetimi Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, "Milli savaş uçağımızın test uçuşları Cumhuriyetimizin 100. yılında başlayacak." dedi.

Ülkemizin havacılık sektöründeki yeri ve gelecek hedeflerinden bahseden Öztürk, TÜSAŞ’ın yerli uçak projesi ile ilgili ayrıntıları da katılımcılarla paylaştı.

Haberin devamı ve fotoğrafları için tıklayınız…

 

Türkiye'de Robot Teknolojisinin Gelişimi ve Gelecek

Üniversitemizin bir diğer önemli konuğu da yaşam hikayesiyle herkesi etkilemeyi başaran bir isim oldu.

Altınay Robot Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, "Her şey Hayalle Başlar: Türkiye'de Robot Teknolojisinin Gelişimi ve Gelecek" konulu bir konferans verdi.

Altınay, konferansta yaptığı konuşmada geleceğe dair öngörüleri paylaşarak, "Gelecek dönemde savaşlarda artık insanları çok az görmeye başlayacağız. Tabi gelişmiş ülkelerin alt yapısı, yani insansız kara ve hava araçları olduğu gibi insana benzeyen 'humanoid'leri de hem sanayinin içinde hem de savaşın ön tarafında görmeye başlayacağız. Bu bana kaçınılmaz bir gerçek olarak geliyor." dedi.

Haberin devamı ve fotoğrafları için tıklayınız…

 

II. Ar-Ge Proje Pazarında En İyi Projeler Ödüllendirildi

Bartın Üniversitesi II. Ar-Ge Proje Pazarı’nda 36 farklı il ve 33 farklı üniversiteden gelen 211 katılımcı arasından yapılan değerlendirmeyle en başarılı proje sahiplerine ödülleri verildi.

Bartın Üniversitesi II. Ar-Ge Proje Pazarı’nın birincisi “Yeşil Bitkiler ile Düşük Maliyetli Yerli Güneş Paneli Üretimi” projesiyle Halit Çetin’in oldu.

İkincilik ödülü ise “Ses Komutları İle Kontrol Edilebilen Hasta Yatağı” adlı proje tasarımı İbrahim Aydın’a ait çalışmaya verildi.

Mehtap Ağırsoy’un hazırladığı “Isıl Güneş Enerjisinin Endüstride Etkin Kullanımı” adlı proje ise üçüncülük ödülü almaya hak kazandı.

II. Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında 8 projeye de mansiyon ödülü verildi.

Haberin devamı ve fotoğrafları için tıklayınız…

 

‘Bartın Üniversitesi Geleceğe Koşuyor’

Üniversitemiz ile Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından “10. Yılında Bartın Üniversitesi Geleceğe Koşuyor” atletizm yarışması yapıldı.

Üniversitemiz Ağdacı Kampüsü Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) spor tesislerinde gerçekleştirilen yarışmalara anaokulu öğrencilerinden üniversite öğrencilere farklı parkur uzunluklarında yarışmalar düzenlendi.

BESYO öğretim elemanlı ve öğrencileri tarafından ilk olarak anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine tişörtleri ve malzemelerinin dağıtılarak, atletiz ile ilgili uygulamalı bir sunum yapıldı. Ardından öğrenciler kurulan çocuk atletizmi setinde aileleriyle birlikte atletizme ilk adımlarını attılar.

Haberin devamı ve fotoğrafları için tıklayınız…

 

 Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

 

 

 

 

SON Haberler

  • Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu

  • BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı

  • BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi