II. Ar-Ge Proje Pazarında en iyi projeler ödüllendirildi

Yayın Tarihi : 11/05/2018

Bartın Üniversitesi II. Ar-Ge Proje Pazarı’nda 36 farklı il ve 33 farklı üniversiteden gelen 211 katılımcı arasından yapılan değerlendirmeyle en başarılı proje sahiplerine ödülleri verildi.

Üniversitemizin Ar-Ge ve yenilik bilincinin yaygınlaşması, proje hazırlama ve geliştirme kültürünün oluşması, finansman ve altyapı sıkıntısı ile uygulanamayan önemli projelerin ilgili kişi ve kuruluşlar ile buluşturulması amacıyla gerçekleştirdiği II. Ar-Ge Proje Pazarı ödül töreni gerçekleştirildi.

İki gün süren etkinlik kapsamında 36 farklı il ve 33 farklı üniversiteden gelen 211 katılımcı arasından yapılan değerlendirmeyle en iyi projelere ödülleri verildi.

Bartın Üniversitesi II. Ar-Ge Proje Pazarı’nın birincisi “Yeşil Bitkiler ile Düşük Maliyetli Yerli Güneş Paneli Üretimi” projesiyle Halit Çetin’in oldu.

İkincilik ödülü ise “Ses Komutları İle Kontrol Edilebilen Hasta Yatağı” adlı proje tasarımı İbrahim Aydın’a ait çalışmaya verildi.

Mehtap Ağırsoy’un hazırladığı “Isıl Güneş Enerjisinin Endüstride Etkin Kullanımı” adlı proje ise üçüncülük ödülü almaya hak kazandı.

II. Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında 8 projeye de mansiyon ödülü verildi.

Mansiyon ödülü alan projeler şöyle:

“Epilepsi Tedavisinde Kullanılan Valproik Asitin Tayini için Biyosensör Geliştirilmesi” Oğuz Özbek.

“Kronik Yara Tedavisinde Kullanım Amaçlı Doku Rejenerasyonunu Hızlandıran Vasküler Endotelyal Büyüme Faktörü (VEGF)’nün Rekombinant DNA Teknolojisi İle Biyoteknolojik Bir Ürüne Dönüştürülmesi” Hülya Kuduğ.

“İdrar Ph Değeri Tespit Edebilen Akıllı Non-Woven Kumaş Geliştirlmesi” Ali Özsevinç.

“Gümüş Tabanlı Soğuk Plazma Antikanser Nanoçipleri” Tuğçe Ergün.

“Bal Peteği Dokusu ile Motosiklet Ekipmanlarının Darbe Emicilik Performanslarının İyileştirilmesi”  Bahattin Düzenli.

“Homeglas” Ahmet Çetin Başbozkurt.

“Mangandioksit Nanoflower Katalizörü Kullanılarak Dizel Yakıttan Kükürt Uzaklaştırılması” Hüseyin Akbaş.

“Rutenyum-N-Heterosiklik Karben Komplekslerinin Hibrit-Kafastörlerde Kullanımı” Sedat Yaşar.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ödül alan proje sahiplerini tebrik ederek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Rektör Uzun, “Yoğun katılımın olduğu II. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde birbirinden önemli projeler yer aldı. Her biri uygulamaya alındığında insanlık için değer katacak çalışmalar çok değerli kişilerin elinden çıktı. Her bir proje sahibini teker teker kutluyor, ülkemizin kalkınmasına sundukları katkılardan dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

Ayrıca ödül töreninde II. Ar-Ge Proje Pazarına destek veren ana sponsorlar Bartın Ticaret ve Sanayi Odasına, Bartın Çimento’ya, MUSİAD Bartın Şubesine, Çelikerler Limited Şirketine, Öztem İnşaat’a, Reymer Tekstil’e, Sanlab Simülasyona, Pelenkoğlu Şirketler Grubuna, Işıklar Yapı Ürünlerine ve sponsorlar Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasına, MÜSİAD Zonguldak Şubesine, Eğitim-Bir-Sen Bartın İl Temsilciliğine, Alvit Seramik ile Gonca Tekstil’e plaketleri verildi.

Ödül törenine Bartın Valisi Nusret Dirim ile birlikte İl yöneticileri, iş insanları, proje pazarı katılımcıları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü