BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Yurt Temsilcileri Üniversitemizde bir araya geldi

Yayın Tarihi : 26/08/2019
Üniversitemizi tercih eden öğrencilerin barınma konusunu görüşmek üzere Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı özel yurt temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirildi.
 
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun başkanlığında düzenlenen toplantıda barınma, kalite ve güvenlik konuları ele alındı. Katılımlarından dolayı yurt temsilcilerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Rektör Uzun, iyi bir barınma hizmetinin öğrencilerin başarılarında kilit rol oynadığının altını çizdi.
 
“Başarıyı etkileyen birçok faktör var”
Öğrencilerin üniversiteden mezun olurken mümkün olan en yüksek başarılı ile bunu başarmalarını hedeflediklerini belirten Rektör Uzun, iç ve dış paydaşlarımız ile sağladığımız koordinasyon ile sürdürülebilir bir hizmet ağı oluşturmak istediklerini söyledi. Rektör Uzun, “Bir başarı sadece tek değişkene bağlı bir durum değildir. Başarının oluşabilmesi için elverişli koşullara da ihtiyaç vardır. Öğrencilerim açısından konuyu ele aldığımızda barınma, güvenlik ve ulaşım gibi etmenler akademik başarıyı direkt olarak etkilemektedir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki yurt ortamında verilen hizmetin kalitesi, öğrencilerimizin biyolojik gelişimlerinin yanı sıra sosyo-psikolojik gelişimlerini de etkileyerek akademik başarılarına doğrudan yansıyor. Özel yurtlara bu bakımdan önemli görevler düşüyor. Biz üniversite olarak sizlerle her zaman iş birliğine açığız” ifadelerini kullandı.
 
“Burada bir ilki yaşıyoruz”
Yurt temsilcileri üniversitede ilk defa bir araya geldiklerini ifade ederek Rektör Uzun’a Üniversite-Kent bütünleşmesini önceleyen yaklaşımlarından dolayı teşekkür ettiler. İlerleyen dönemlerde iş birliği ve diyaloğun gelişerek devam etmesini temenni eden yurt temsilcileri, Üniversite öğrencilerinin konforu ve güvenliği için tüm imkânlarını seferber ettiklerini vurguladı.

Toplantı karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

SON Haberler

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı