“Yükseköğretim Kurumlarında Gerçekleşen Buluşlar ve Buluş Bildirim Zorunluluğu”

Yayın Tarihi : 11/11/2022
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörlüğü Patent Koordinasyon Birimi tarafından “Yükseköğretim Kurumlarında Gerçekleşen Buluşlar ve Buluş Bildirim Zorunluluğu” adlı seminer gerçekleştirildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kutlubey Yerleşkesi Kütüphane Konferans Salonunda düzenlenen seminerin moderatörlüğünü Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörlüğü Patent Koordinasyon Birimi Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Burak Ceyhan yaptı.

Eğitimde, Türk Patent ve Marka Kurumundan (TÜRKPATENT) Uzman Ceren Bora Orçun tarafından “Yükseköğretim Kurumlarında Gerçekleşen Buluşlar ve Buluş Bildirim Zorunluluğu” adlı sunum yapıldı.
Orçun, “Fikri Haklar ve Sınai Mülkiyet Hakları”, “Buluş”, “6769 sayılı SMK”, “6769 sayılı SMK Md. 113-122” ve Patent ve Faydalı Model” başlıklarında bilgiler verdi.

Patent başvuru süreçlerini de aktaran Orçun, katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Seminere, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi, BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman Bahadır Kalecik ile Şahin Baş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.