BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan Üniversitemizdeydi

Yayın Tarihi : 18/05/2018

Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, Üniversitemizin senato üyeleri, öğretim elemanları ve öğrenci temsilcileriyle görüştü.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeleri, sorunları yerinde tespit etmek ve üniversite öğrenci temsilcilerinin görüşlerini almak üzere düzenli aralıklarla Üniversiteleri ziyaret ediyor.

Bu kapsamda Üniversitemize bir ziyarette bulunan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, öğretim elemanları ve öğrencilerle biraraya geldi. Kutlubey Kampüsünde gerçekleştirilen ziyarette Prof. Dr. Tufan’a Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun tarafından bilimsel faaliyetler, eğitim-öğretim, yatırımlar ve üniversitenin 5 yıllık stratejik planı konularında bilgiler verildi.

Üniversitemiz Senato üyeleri, akademik ve idari birim yöneticileri ile öğrenci temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan ise yükseköğretim sistemindeki yapısal gelişmeler hakkında bilgi vererek, görüş ve önerileri dinledi.

Yeni YÖK’ün ilk hedefi olan, Tam Bağımsız Yükseköğretim Kalite Kurulu hedefinin gerçekleştiğini vurgulayan Prof. Dr. Tufan, “Yeni YÖK’ün ikinci hedefi ise misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma sürecidir. Bu doğrultuda kanuni çalışmalar tamamlanarak, süreç başladı. Yükseköğretim kurumlarında misyon farklılaşması ve ihtisaslaşmaya, ilk olarak bölgesel kalkınma odaklı üniversitelerden yola çıkıldı.” dedi.

Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, Yeni YÖK’ün üçüncü hedefinin, “100/2000 projesi” kapsamında doktoralı, nitelikli ve insan kaynaklarının arttırılması sürecinin olduğunu kaydederek, “Bu hedefin ikinci yılındayız ve başarıyla sürdürmekteyiz. Amacımız öncelikli alanlarda nitelikli bilgi üretmek, doktoralı insan kaynağına olan ihtiyaçların karşılanması ve devlet üniversitelerindeki doktora programlarındaki öğrencilerin desteklenmesidir. Bartın Üniversitesi de bu hedef kapsamında ‘Sürdürülebilir ve Akıllı Kentler’ alanında yetkilendirilmiştir.” diye konuştu.

Prof. Dr. Tufan, Yeni Yükseköğretim Sistemi Yaklaşımı çalışmalarının, Yükseköğretimde tüm süreçlerde nitelik arttırılmasına yönelik olduğunu da ifade ederek, girişimcilik, yenilikçilik, kalite güvencesi ve akreditasyon gibi süreçlerin yaygınlaşması ve kurumsallaşma noktasındaki önemine vurgu yaptı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Uzun ise Yeni YÖK yaklaşımıyla birlikte üniversitelerin çok ciddi bir gelişim içerisinde olduğunu, Bartın Üniversitesi’nin de belirtilen hedefler doğrultusunda gayret gösterdiğini ifade ederek, “Başta YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç olmak üzere YÖK Yürütme Kurulu Üyemiz Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan hocamızın şahsında tüm YÖK Üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Ziyaret, Ağdacı ve Kutlubey Kampüslerinin gezilmesi ve buralarda öğrencilerle yapılan görüşmelerle devam etti. Öğrencilerin talep ve önerilerini dinleyen Prof. Dr. Tufan, böylesine doğa ile iç içe bir kampüste eğitim gören öğrencilerin çok şanslı olduğunu belirterek “Öğrencilerin güler yüzlülüğü ve enerjilerinden oldukça etkilendim. Ülkemin geleceği adına böylesine güzel gençlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum.” diye konuştu.

SON Haberler

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı

  • BARÜ, Türkiye-Özbekistan bilim diplomasisi ağının geliştirilmesine katkı sunuyor

  • BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı

  • BARÜ, üniversite tercihi yapacak öğrencilere destek oluyor