Yeşilay Haftası dolayısıyla seminer düzenlendi

Yayın Tarihi : 07/03/2019
Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) ve Bartın İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle “Yeşilay Haftası” dolayısıyla seminer düzenlendi.

Üniversitemiz Kutlubey Kampüsü Mimar Sinan Dersliği Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, madde bağımlılığının bireysel ve toplumsal bağlamda oluşturduğu sorunlara değinilerek, alınabilecek önemler hakkında bilgiler verildi.
Seminerde; Bartın İl Sağlık Müdürlüğünden Psikiyatri Uzmanı Dr. Merve Cingi Yirün tarafından “Bağımlılık Nedir” başlıklı bir konuşma yapıldı. Yirün, bağımlılık yapıcı maddeler, madde kullanım nedenleri, risk faktörleri, ailelerin yapması gerekenler ve tedavi süreçleri konularında da bilgilendirdi.

“Tütün Bağımlılığı ile Mücadele ve Sigarayı Bırakma”  konulu konuşmasını yapan Bartın İl Sağlık Müdürlüğünden Dr. Canan Dalaslan ise tütün bağımlılığının oluşturduğu ciddi sağlık sorunlarının olduğunu vurgulayarak, tütün ve tütün ürünlerini bırakma konusunda sağlık kuruluşlarından yardım alınabileceğini hatırlattı.

Seminer sonrası Bartın İl Sağlık Müdürlüğünde görevli sağlık personelleri tarafından katılımcılara karbonmonoksit (CO) ölçüm testi yapılırken, SHMYO öğrencileri tarafından da “Yeşilay Haftası” kapsamında hazırlanan broşürler dağıtıldı.