Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Kayıt İşlemleri Başladı

Yayın Tarihi : 15/08/2018
Üniversitemizin önlisans-lisans programlarına 2018-2019 akademik yılı için yapılan başvurular sonucunda, kayıt hakkı kazanan uluslararası öğrenciler için kayıtlar başladı. Yerleştirme sonuçlarına göre asil olarak bir programa yerleşen öğrenciler, kayıtlarını 13-17 Ağustos tarihleri arasında kayıt hakkı kazandıkları fakültelerin/yüksekokulların öğrenci işlerine giderek yapabilecekler.

Öğrencilerin Türkçe dil yeterlilik düzeylerini ölçmek için Ağdacı Kampüsü’nde yer alan BÜ-DEM (Bartın Üniversitesi Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi) binasında Türkçe Dil Yeterlilik Sınavı gerçekleştirildi. 13 Ağustos 2018 tarihinde üniversitemiz Ağdacı Kampüsü’nde gerçekleştirilen sınavda öğrenciler, ‘Okuma-Anlama’, ‘Dinleme’, ‘Yazma’ ve ‘Konuşma’ olarak 4 farklı beceride değerlendirildiler.

Kayıt için aileleri ile gelen öğrenciler, Bartın Üniversitesi’ni özellikle tercih ettiklerini belirterek Bartın’ı ve üniversiteyi daha önceden araştırdıklarını ve tercihlerinden dolayı şimdiden çok mutlu olduklarını belirttiler.

Uluslararası Öğrenci Sayımızı Arttırmayı Hedefliyoruz

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan UZUN, uluslararası öğrencilere kapılarının her zaman açık olduğunu ve 2019-2023 stratejik plan hedefleri doğrultusunda her yıl yabancı uyruklu öğrenci sayısını arttırmak için  gayret göstereceklerini ifade etti.