Uzaktan eğitim dersleri başladı

Yayın Tarihi : 13/09/2017

Üniversitemizde 2017-2018 akademik yıl ile birlikte ortak zorunlu derslerin uzaktan eğitim sistemi üzerinden verilmeye başlandı. Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Yabancı Dil alanlarında görevli öğretim elemanları sanal ortam üzerinden ders anlatıyorlar.

“24 saat ders alma olanağı sağlandı”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun uzaktan eğitim sistemi aracılığıyla verilen derslerden birine katılarak öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin verilmeye başlanan sanal derslerle ilgili görüşlerini dinleyen Rektör Uzun, “Öğrencilerimiz bilgisayar, tablet ya da akıllı telefonlar üzerinden uzaktan eğitim sistemine girerek ortak zorunlu derslerden Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Yabancı Dil derslerini alabiliyorlar. Derslere canlı katılabilen öğrenciler fiziksel sınıf ortamında dinledikleri derslerdeki gibi soru da sorabiliyorlar. Bu sistem, öğrencilere belirtilen gün ve saatlerde dersleri çevrimiçi katılabilmelerinin yanında daha sonra kayıttan da izleyebilme kolaylığı da sağlıyor. Bu da öğrencilerimizin 24 saat ders alabilme olanağına kavuşması anlamına geliyor” dedi.

Dileyen öğrenciler sınıf ortamında da ders alabiliyor

Öğrenciler ortak dersleri çevrimiçi katılabilecekleri gibi belirtilen gün ve saatlerde sınıf ortamında da alabilecekler. Derslerle ilgili yapılacak vize sınavı (ara sınav) ve final sınavı (yılsonu sınavı) öğrencilerin kayıtlı olduğu fakülte ya da yüksekokul tarafından belirlenen tarihlerde yüz yüze yapılacak. Derslere katılabilmek için öğrencilerin kullanıcı adı olarak öğrenci numarasını, şifre olarak TC kimlik numarasını kullanmaları yetiyor.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü