BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizin TÜBİTAK 2209-B projeleri başarısı

Yayın Tarihi : 08/11/2021
TÜBİTAK 2209-A öğrenci projelerinde Türkiye üçüncüsü olan Üniversitemizin, “TÜBİTAK 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında da 2 projesi kabul edildi.

TÜBİTAK’ın teknolojik dönüşümün sağlanması ve değer zincirinde istenilen seviyelere ulaşılması için alanlarında başarılı öğrencileri desteklediği, üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek ve yeni teknolojilere öğrencilerin erişimini sağlamak amacıyla çağrıya çıktığı “TÜBİTAK 2209-B “Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı” başvuru sonuçları açıklandı.

Açıklanan sonuçlara göre “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı” kapsamında kabul edilen 52 projesiyle Türkiye’de üçüncü olan Üniversitemizin 2209-B programı kapsamında 2 projesi kabul edildi.

Böylece Üniversitemiz Bartın MYO Kurcaşile Yerleşkesinde Gemi İnşaatı Programında eğitim gören Çağılber Kavas, Öğr. Gör. Fatih Mehmet Kale danışmanlığında hazırladığı “Bakım Onarım Platformu” projesiyle desteklenmeye değer bulundu. Öte yandan İstanbul Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencisi Yaşar Yurtsever de Üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Dursun Kısa’nın danışmanlığında hazırladığı projeyle listeye girmeye başardı. Yurtsever’in “Igf-1 Proteinin Yerli ve Millî İmkânlarla Rekombinant Olarak Üretilmesi ve Saflaştırılması” başlıklı projesinin sanayi danışmanlığını ise Üniversitemizden Dr. Öğr. Üyesi Rizvan İmamoğlu yapıyor.

“Öğrenci odaklı” eğitim-öğretim anlayışıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini kaydeden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “‘Üreten Üniversite’ sloganıyla akademisyenlerimizin başarıları öğrencilerimize tecrübe olarak yansımaya devam ediyor” dedi.

Üniversitemizde öğrencilerin gelişiminin derslerle sınırlı olmayan öğrenme ortamıyla desteklendiğinin altını çizen Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak öğrencilerimizin sürekli gelişimini ve yetkinliklerinin artması her zaman önceliğimiz olmuştur. Onları mezun ederken donanımlı bireyler olmaları için tüm personelimizle birlikte ciddi çaba sarf ediyoruz. Gerek ders ortamında gerek ise ders dışı eğitim ve faaliyetlerle onların en iyi şekilde geleceğe hazırlamanın gayretindeyiz. Bu düşüncelerle öğrencilerimizi ve onlarla yol arkadaşlığı yapan öğretim elemanlarımızı ve tüm paydaşlarımızı tebrik ediyorum. Öğrencilerimizi geleceğe dönük projeler üretmeleri noktasında destekleyerek kendilerini kanıtlama imkânı sunan TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal’a da teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.


SON Haberler

  • Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu

  • BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı

  • BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi