BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizin Ragbi Takımlarından 2 önemli başarı

Yayın Tarihi : 14/05/2022
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından Afyonkarahisar’da düzenlenen Ragbi Ünilig Türkiye Final Müsabakalarında Üniversitemiz Erkek Ragbi Takımı 2’inci, Kadın Ragbi Takımı ise 3’üncü olmayı başardı.

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu iş birliğinde gerçekleştirilen UNİLİG Ragbi Finalleri tamamlandı. Kocatepe Spor Kompleksindeki müsabakalarda Üniversitemiz 2 önemli başarı elde etti.

Final Müsabakalarına kadar grup ve eleme karşılaşmalarında 177 sayı alıp sadece 14 sayı veren Üniversitemiz Erkek Ragbi Takımı, son maçına namağlup olarak çıktı. Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi mezunu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü öğrencisi Yunus Emre Bostan yönetimindeki Üniversitemiz Erkek Ragbi Takımı final maçının ardından 2’inci oldu.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi mezunu ve Ragbi Milli Takım antrenörü Yunus Emre Bostan yönetimindeki Üniversitemiz Kadın Ragbi Takımı ise önemli bir başarı elde ederek Türkiye 3’üncüsü olmayı başardı.

Ragbi Takım oyuncularını ve antrenörlerini tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak spora olan ilgiyi arttırmak ve uluslararası düzeyde başarılı sporcular ve spor yöneticileri yetiştirmek için büyük gayret gösteriyoruz. Tüm paydaşlarımızın iş birliğiyle bu alana değer katmak için durmadan çalışıyoruz. Bu gayretlerimiz sonucunda milli sporcuların tercihi olan Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinin her bir bileşeninden gurur duyulacak yeni başarı haberleri alıyoruz. Bu düşüncelerle öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için gayret gösteren Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Zahit Serarslan başta olmak üzere tüm bileşenlerimizi gönülden kutluyorum. Genç sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.


SON Haberler

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi