BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizin projesiyle lojistik sektörünün dijital dönüşüm çalışmaları ivme kazanacak

Yayın Tarihi : 21/04/2022
Üniversitemiz tarafından hazırlanan projeyle lojistik sektöründe dijitalleşmeyi etkileyen olumlu ve olumsuz faktörler tespit edilerek dijital dönüşüm çalışmalarına katkılar sunulacak. 

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Sabahattin Çetin’in yürütücülüğünü yaptığı proje “TÜBİTAK 3005 - Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazandı. “Lojistik Sektöründe Dijital Dönüşüm: Dinamik Yeteneklerin Rolü” başlıklı proje ile lojistik sektöründe dijitalleşmeyi etkileyen olumlu ve olumsuz faktörlerin tespit edilmesi ile sektördeki dijitalleşme çabalarının firmaların performanslarına etkisinin belirlenmesi amaçlanıyor.

Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Tanyaş’ın da danışman olarak yer aldığı projede Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümünden Arş. Gör. Halil Karlı, Arş. Gör. Yunus Emre Topcu ve Fen Fakültesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümünden Doç. Dr. Ramazan Yılmaz araştırmacı olarak katkı sunacaklar. Projede ayrıca iki bursiyer öğrenci de görev alacak.  

Proje hakkında bilgiler veren Çetin, lojistik sektörünün dijital dönüşümüne katkı sunacak olan projenin Üniversitemizin ihtisaslaşma alanına yönelik olarak hazırlandığı söyledi.

Çetin, “Ülkeler, rekabet güçlerini koruması ve gelişen dünya ticaretinden daha fazla pay alabilmesi için lojistik faaliyetlerinin etkinliğini küresel standartlara göre uyarlamak durumundadır. Sektördeki gelişmelere bakıldığında ise lojistik faaliyetlerin giderek dijitalleştiği görülmektedir. Ancak lojistik alanındaki dijitalleşme sürecinin uluslararası çevredeki gelişmelerle kıyaslandığında yeterli düzeyde olmadığı görülmektedir. Bu nedenle lojistik sektöründe dijital dönüşüme yönelik bir çalışmaya ihtiyaç bulunmaktadır. Proje kapsamındaki çalışmalarımızla alana önemli katkılar sunacağımıza inanıyorum. Bu düşüncelerle özellikle bizleri her zaman teşvik edip yüreklendiren Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’a ve destekleri için tüm ekip arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Üniversite olarak yaptıkları çalışmalarla bölgemizden başlayarak ülkemizin gelişimine katkılar sunma hedefinde olduklarını kaydeden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Sürekli iyileşme anlayışıyla bulunduğumuz yere değer katarak hedeflerimizi gerçekleştiriyoruz. Başta ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ ihtisaslaşma alanındaki çalışmalarımız olmak üzere tüm faaliyetlerimizle geleceğimize değer katıyoruz. ‘Üreten Üniversite’ sloganıyla çıktığımız bu yolculukta gayretleri dolayısıyla Dr. Öğr. Üyesi Sabahattin Çetin ile projede görev alan tüm akademisyenlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Bu düşüncelerle bizleri hep daha iyisi için teşvik eden YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a, YÖK üyelerimize, iyi dilekleri ve teşvikleri için TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal’a ve tüm paydaşlarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.


SON Haberler

  • Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu

  • BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı

  • BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi