BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizin iki fakültesinde görev değişimi

Yayın Tarihi : 21/06/2021
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi’nde Prof. Dr. Mustafa Zahit Serarslan ve Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’ne ise Prof. Dr. Bülent Cengiz dekanlık görevlerine gerçekleştirilen devir-teslim töreniyle başladılar.

Spor Bilimleri Fakültesi gerçekleştirilen törende konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, yeni görevlerinden dolayı Prof. Dr. Mustafa Zahit Serarslan’ı tebrik ederek, göstermiş olduğu gayret ve sunduğu katkılardan dolayı Prof. Dr. Bülent Cengiz’e teşekkür etti.

Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak bölgemizin ve ülkemizin gelişimine katkı sunmak için bilimsel anlamda gösterdiğimiz gayretin yanında, spor alanında da söz sahibi olma hedefimiz var. Spor Bilimleri Fakültesi olarak bireysel ya da takım halinde bugüne kadar hem yurt içinde hem de yurt dışında sayısız başarıya imza attık. Dünya ve Avrupa şampiyonlarımız Bartın Üniversitesi ailesinin bir üyesi olarak göğsümüzü kabarttı. Sadece sportif anlamda değil akademik anlamda da sempozyumlar, paneller, yarışmalara ve ulusal müsabakalara ev sahipliği yaptık. Spor Bilimleri Fakültesi ile kaliteyi önceleyerek ve sürdürülebilir çalışmalara öncelik vererek başarılarımızı arttıracağımıza olan inancım tamdır.” dedi.

Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’ndeki törende ise Rektör Uzun, sunmuş olduğu değerli katkılardan dolayı Prof. Dr. Sabri Gök’e teşekkür etti.

Yeni YÖK felsefesiyle birlikte ortaya konulan vizyonla kalite arayışlarının daha da hızlandırıldığının altını çizen Rektör Uzun, “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları alanında çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. İç ve dış paydaşlarımızla güç birliği yaparak sürdürdüğümüz bu yolculukta Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültemiz önemli bir noktada durmaktadır. Yapmış olduğumuz çalışmalar ile ‘Filyos Limanı ve Endüstri Bölgesi Projesi’ konusunda stratejimizi başarılı bir şekilde ilerletmenin ve bunu sürdürülebilir kılmanın gayreti içerisindeyiz. Bartın Üniversitesi olarak çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

SON Haberler

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı