BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizin ‘Gönüllü Elçileri’ TRT Haber’in konuğu oldu

Yayın Tarihi : 10/01/2019
TRT Haber’de yayınlanan “Gönüllü Elçiler” program ekibi, dünyanın dört bir yanından gelerek Üniversitemizde eğitimlerine devam eden uluslararası öğrencilerin hayat hikâyeleri yansıtmak için çekimler yaptı. 

Farklı üniversitelere konuk olarak uluslararası öğrencilerin aldıkları eğitim-öğretimi, şehirle olan etkileşimlerini ve sosyal yaşamlarına dair hikâyelerin yansıtıldığı TRT Haber “Gönüllü Elçiler Programı” için Üniversitemizde çekimler yapıldı. 3 farklı kıta, 19 farklı ülkeden gelerek Üniversitemizin farklı bölümlerinde okuyan uluslararası öğrencilerin yer aldığı çekimleri “TRT Haber Gönül Elçileri” program ekibinden Göksel Gül, İsmail Arslan ile Levent Gülce gerçekleştirdi.

Uluslararası öğrencilerle röportajların yanı sıra eğitim, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde yer almaları, sosyal yaşantıları ile kültürel etkinliklere katılımları görüntülendi.

Ağdacı ve Kutlubey Kampüslerinde 2 gün boyunca süren çekimlerin yanı sıra ile Bartın şehir merkezinde de yapılan çekimlerde uluslararası öğrencilerin uyum süreci ve gündelik yaşamının yanı sıra kentle olan ilişkileri aktarıldı.

Program kapsamında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile de özel bir röportaj gerçekleştirildi.

Rektör Uzun röportajında uluslararası öğrencileri ‘yabancı’ olarak görmediklerini vurgulayarak “Onlar tüm öğrencilerimiz gibi Bartın’da ‘ev sahibi’ ve geleceğe olan yürüyüşümüzde bizim yol arkadaşlarımızdır. Tüm öğrencilerimizi yarına iyi bir şekilde hazırlamak için gayret gösteriyor, nitelikli bireyler olmaları yönünde durmadan çalışıyoruz. Açık yüreklilikle şunu söyleyebilirim ki, yaşam boyu sürecek öğrenme yolculuğumuzun her anını birbirimizden öğrenerek yeni bakış açıları kazanabilmek için fırsat olarak görüyoruz. Birlikte çıktığımız bu yolda, Üniversitemizin tüm personeli ile birlikte hem bir birey olarak tek tek hem de kurum olarak ufkumuzu geliştiriyoruz. İnanıyorum ki öğrencilerimiz, sadece derslerle sınırlı olmayan öğrenme ortamımızda güçlü akademik kadromuzun desteğiyle bizim ‘gönüllü elçilerimiz’ olacak ve ülkelerine döndüklerinde bilimin ve erdemin ışığıyla insanlığı aydınlatacaklardır.” dedi.

SON Haberler

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı