Üniversitemizden Mehmetçik için ‘zafer’ duası

Yayın Tarihi : 11/10/2019
Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi tarafından düzenlenen programda, Barış Pınarı Harekâtı’na katılan askerlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunarak, dua edildi.

Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye Milli Ordusu ile birlikte Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirdiği ‘Barış Pınarı Harekâtı’ dolayısıyla Kur’an-ı Kerim okunarak, dualar edildi.

Üniversitesimiz Kutlubey Kampüsü’nde yer alan camide gerçekleştirilen program, İslami İlimler Fakültesi öğretim elemanları Arş. Gör. Hayrettin Bahar ve Arş. Gör. Mustafa Yanç’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinde bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan ‘Barış Pınarı Harekâtı’nın zaferle sonuçlanması için Fetih Suresi’nin okunmasının ardından, Öğr. Gör. İbrahim Urgancı tarafından dua edildi.

Programda ayrıca Arş. Gör. Dr. Veysel Gengil de bir vaaz vererek, İslam’da sefer, zafer ve şehitlik makamı gibi konulara değindi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile birlikte akademik ve idari personelin katıldığı programa, öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.