BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizden ‘Bahar Kalkanı Harekâtı’na destek

Yayın Tarihi : 02/03/2020
Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından 27 Şubat'ta İdlib'de görev yapan Türk askerlerine yönelik saldırının ardından başlatılan ‘Bahar Kalkanı Harekâtı’na ilişkin bir destek mesajı yayımlandı.

Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından yayımlanan mesaj şu şekilde:

“İdlib’de, 6 Mayıs 2019 tarihinden itibaren başlatılan ve artarak devam eden büyük insanlık dramı sonucunda; binlerce masum sivil hayatını kaybetmiş, binlercesi yaralanmış, bir milyondan fazla insan bulundukları yeri terk etmek zorunda kalarak, Türkiye sınırına yönelmiştir. Bu durum karşısında Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak tarihi ve kültürel bağlarımızın bulunduğu Suriyeli kardeşlerimizin yanında durmuş, bölgede hasret kalınan huzur ve barış ortamını sağlamak ve sınırlarımızı güven altında tutmak için uluslararası hukuk kuralları ve teamüllerine bağlı kalınarak operasyonlar gerçekleştirilmiştir. Başta Suriye halkı olmak üzere, tüm bölge halkının huzur, refah ve barışına insani amaçlar doğrultusunda katkı sağlayan bu çabalara rağmen 27 Şubat tarihinde İdlib'de görev yapan askerlerimize yönelik gerçekleştirilen hain saldırı kabul edilemezdir.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz (TSK) tarafından, 27 Şubat'ta Kahraman Mehmetçiklerimize karşı gerçekleştirilen menfur saldırının ardından, BM Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile Adana, Astana ve Soçi mutabakatları çerçevesinde ateşkesi sağlamak, göçü önlemek, bölgede yaşanan insanlık dramını sona erdirerek, birliklerimizin, halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak maksadıyla ‘Bahar Kalkanı Harekâtı’ başlatılmıştır.
Meşru müdafaa kapsamında sürdürülen ve bölgeye barış, huzur ile istikrarın getirilmesinin hedeflendiği harekâtta, Devletimiz ve Kahraman Ordumuzun yanında olduğumuzu bir defa daha kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Cenab-ı Hak’tan ordumuzu muhafaza etmesini, yar ve yardımcısı olmasını tüm kalbimizle diliyoruz.

Bu vesileyle İdlib’deki hain saldırıda şehit olan kahraman askerlerimize tekrardan Allah’tan rahmet, başta aileleri olmak üzere, tüm milletimize başsağlığı dilerken, yaralı askerlerimize de Allah’tan acil şifalar diliyoruz.”

SON Haberler

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı