BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizdeki proje eğitimleri devam ediyor

Yayın Tarihi : 15/12/2021
Türkiye’nin en fazla öğrenci projesi üreten yükseköğretim kurumlarından biri olan Üniversitemizde, “Sürdürülebilir Gelişim” hedefiyle proje eğitimleri yapılmaya devam ediyor.

Üniversitemiz Proje ve Teknoloji Ofisi (PTO) Genel Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen ve 5 gün süren “Proje Günlükleri” etkinliği tamamlandı. Yoğun ilginin olduğu eğitimlerin moderatörlüğünü PTO Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ayhan Ateşoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Bekir Güler ve Dr. Öğr. Üyesi Rizvan İmamoğlu yaptı. Proje başvurusu, proje konu seçimi, proje yazım aşaması, proje değerlendirme aşamaları ve proje yönetimi gibi başlıkların aktarıldığı eğitimlerde, öğrencilerin soruları cevaplandırıldı. Eğitimler kapsamında proje yapan danışman öğretim elemanları ve öğrenciler tarafından tecrübe paylaşımında da bulunuldu.

11 ayrı akademik birimde gerçekleştirilen eğitimlerin önemine değinen PTO Genel Koordinatörü Ateşoğlu, “Proje yazma ve yönetme sürecindeki tüm aşamaların detaylarıyla anlatıldığı eğitimlerde proje örnekleri üzerinden değerlendirmelerde bulunuldu. Değerli hocalarımızın da bilgi ve tecrübelerini aktardığı süre boyunca öğrencilerimize ‘Üreten Üniversite’ anlayışına uygun olarak önemli bilgiler verildi. Eğitimlerimizin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Üniversitemizde öğrencilerin tüm çalışmaların merkezinde yer aldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak öğrencilerimizin sürekli gelişimini ve yetkinliklerini artırmak her zaman önceliğimiz olmuştur. Onları mezun ederken donanımlı bireyler olmaları için tüm personelimizle birlikte ciddi çaba sarf ediyoruz. Gerek ders ortamında gerek ise ders dışı eğitim ve faaliyetlerle onları en iyi şekilde geleceğe hazırlanmanın gayretindeyiz. Öğrencilerimize, ‘Tribünde değil, odağında ol’ anlayışıyla hareket ediyor ve onlara çeşitli bilimsel, sportif ve kültürel etkinliklerle derslerle sınırlı olmayan öğrenme ortamları sunuyoruz” diye konuştu.

Rektör Uzun, Üniversitemizin en fazla öğrenci projesi üreten yükseköğretim kurumlarından biri olduğunu da hatırlatarak “Proje kültürünü Üniversitemizin tamamına yaymak için çalışıyoruz. Bu süreçte öğrencilerimizin gösterdiği gayret ve bunun sonucunda elde edilen başarılarla gurur duyuyoruz. Türkiye’nin en fazla öğrenci projesi üreten yükseköğretim kurumlarından biri olarak istikrarlı yükselişimizi devam ettirmek amacındayız. Bu düşüncelerle gayretleri dolayısıyla öğrencilerimiz başta olmak üzere akademik ve idari insan kaynağımızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.  

 

SON Haberler

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi