BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizde ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ Etkinliği Düzenlendi

Yayın Tarihi : 22/03/2019
Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ‘Yaşlılara Saygı Haftasını’ düzenlediği etkinlikle kutladı.

Üniversitemiz Ağdacı Kampüsü Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte yaşlanma, yaşlılık, yaşlı sağlığı ve Bartın’da verilen yaşlı hizmetleri hakkında bilgiler aktarıldı.

Seminerde; Bartın İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Gülser Doğan, ‘Yaşlılık ve Yaşlı Bakımı’ üzerine bir konuşma yaptı. Yaşlılığın tanımı ve dönemleri ile yaşlılara yönelik sağlık hizmetlerinden bahseden Doğan, koruyucu sağlık hizmetlerinin yaşlılar açısından önemine değindi. Doğan, “Maalesef yaşlılıkta yaşanan fiziksel kazalar çok ciddi sorunlara yol açmaktadır. İstatistiklere bakıldığında yaşlılıkta yaşanan her 4 düşme vakasından birinde hastaneye gitme zorunluluğu ortaya çıkıyor. Bu ve bunun gibi olumsuz sonuçları ortadan kaldırmanın veya en aza indirmenin yolu koruyucu bir sağlık politikası izlemektir. Fiziksel yaralanmalardan korunmak için gerekli çevre düzenlemelerinin yapılması, düzenli sağlık taramaları, uygun beslenmenin ayarlanması ve psikiyatrik destek gibi önceden alınacak önlemler ile yaşlı insanlarımızın sağlığını ve yaşam kalitesini ciddi anlamda yükseltebiliriz” dedi.

“Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın”  yaşlılara yönelik hizmetlerinden anlatan Bartın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli Sosyal Çalışmacı Caner Çarşanba ise, devletin yaşlılara yönelik maddi manevi birçok katkısının olduğunun altını çizerek, ülkemizin yaşlı bakımı konusunda önemli avantaj ve dezavantajlarını aktardı.

Etkinliğin ardından konuşmacılara teşekkür belgeleri, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Karadağ ve Bartın İl Sağlık Müdürü Dursun Koç tarafından takdim edildi.

SON Haberler

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı