Üniversitemizde ‘Mevlid Kandili’ programı

Yayın Tarihi : 30/11/2017

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, il müftülüğü görevlilerinin ilahi dinletisiyle devam etti.

Programda konuşan İslimi İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın amfiyi dolduran kalabalığa teşekkür ederek, “Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan ve destek verenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Gençlerimiz böyle etkinliklerle buluşturmanın çok önemli olduğunu düşüyorum. Geçmişte bu programların yapılması imkânsız gibi görünse de bugün ülkemizin geleceği gençlerimiz buradalar, bizler bu programı gerçekleştirmenin bahtiyarlığını yaşamaktayız” dedi.

İl Müftüsü Mahmut Gündüz de Hazreti Muhammed'in hayatından kesitler anlatarak, etkinliklerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Ardından Üçüncü Sınıf öğrencisi M. Behram Aytekin Arif Nihat Asya’ya ait Na’t’ı okuduğu programda Bartın Müftülüğü İlahi Korosu, seçme ilahiler seslendirdi.

Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdülmecit Karaaslan “Hz. Peygamber’de İtidal ve Din Yorgunu Gençlik” konulu bir konuşma da yaptığı etkinlik, Fakülte Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kamil Çoştu Hatim Duasıyla son buldu.

‘Rıfat Amca’ unutulmadı

Program kapsamında geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Bartın’ın sevilen simalarından Rıfat Bilgin için de dualar okundu. Bartın eşraflarından olan ve herkes tarafından sevilen merhum Bilgin, Üniversitemiz tarafından düzenlenen etkinliklere de sık sık katılırdı.

Basın-Yayın Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü