BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizde ‘elektronik mühür’ dönemi

Yayın Tarihi : 15/04/2021
Üniversitemiz, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından hayata geçirilen ve kamu kurumları arasındaki yazışmaları düzenleyen “E-yazışma 2.0” sistemine geçiş yaptı.

Üniversitemiz, kamu kurumları arasındaki elektronik yazışmaların Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sisteminden üst seviye güvenlikte gönderilmesine imkân veren “E-yazışma 2.0” sürümüne geçiş yaptı. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından Ağustos 2020’de duyurulan sistem ile resmi yazışma süreçleri daha etkin, verimli ve güvenli şekilde yürütülecek. Bu sistem ile devreye alınan “elektronik mühür” belgenin hangi kurum tarafından oluşturulduğunun tespitine olanak sağlayacak, belgenin oluşturulmasının ardından yetkisiz olarak değiştirilmesi engellenecek. Böylece yetkisiz tarafların kamu kurum ve kuruluşlarına elektronik ortamda resmi yazı iletmeleri riski de ortadan kaldırılacak.

Gerçekleştirilen sistemin birçok kolaylıkla birlikte yüksek güvenlik sağladığını aktaran Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, sistemin oluşturulmasından hayata geçirilmesine kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektör Uzun, “Rekabetin her geçen gün arttığı günümüzde bir güç olarak var olabilmenin en önemli koşullarından biri zamanı yorumlamak ve hızlı kararlar alarak uygulamaya koymaktır. Kat edilecek mesafeler ile elde edilecek başarılar, çevik bir yönetim anlayışı sergilemekten ve bunu destekleyen yenilikçi teknolojik çözümlerle mümkün olacaktır. Bu doğrultuda Cumhurbaşkanlığımız Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından kamu kurumlarının kurumsal süreçlerinin elektronik ortama taşınması ve organizasyon yapılarının güncellenmesine yönelik atılan bu adım büyük önem taşımaktadır. Dijitalleşen dünya dinamiklerine uygun olarak hayata geçilen bu uygulama dolayısıyla Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Sayın Dr. Ali Taha Koç başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

SON Haberler

  • BARÜ ailesi bayramlaşma töreninde buluştu

  • Rektör Uzun’dan Ramazan Bayramı mesajı

  • BARÜ’lü milli sporcular gözünü 2024 Paris Olimpiyatlarına dikti

  • Rektör Uzun, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi

  • BARÜ, BİRUS Projesiyle geleceği hedefliyor

  • BİRUS Proje ekibi, izleme takımıyla bir araya geldi

  • BARÜ’lü öğrenciler Ramazan ayı boyunca iftar sofrasında buluştu

  • BARÜ’de ‘Gazze ve Gönüllülük’ konuşuldu

  • BARÜ’de bağışıklık güçlendirici yeni formüller denenecek

  • BARÜ’nün BAKKA destekli projesinde imzalar atıldı