Üniversitemizde dezenfekte çalışmaları devam ediyor

Yayın Tarihi : 19/03/2020
Üniversitemizde Koronavirüs (Kovid-19) kapsamında oluşturulan ekipler aracılığıyla dezenfekte çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Üniversitemizde, Koronavirüs (Kovid-19) pandemisiyle mücadele kapsamında etkinliği arttırmak amacıyla ilk günden itibaren tedbirlerini alarak, bu doğrultuda faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Koronavirüs tehdidinin ilk ortaya çıktığı andan itibaren hızla hareket ederek gerekli önlemleri alan Üniversitemizde bilgilendirmeler ve alınan önlemlerin dışında dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışmalarına devam ediliyor.

Belli aralıklarla yapılan saha faaliyetleriyle tüm akademik ve idari birimler, üniversite kütüphaneleri, amfi ve derslikler, laboratuvarlar, atölyeler, toplantı salonları, konferans salonları, bireysel ve ortak kullanıma açık alanlar ve sosyal alanlar özel giysili ve tam teçhizatlı personel tarafından ilaçlanarak dezenfekte ediliyor.

Üniversitemiz Koronavirüs Önleme Komisyonunun kararı doğrultusunda İdari Mali İşler Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan ekipler tarafından Ağdacı, Kutlubey, Ulus ve Kurucaşile yerleşkelerinde çalışmalar belirlenen zaman aralıklarında tekrar edilerek sürdürülüyor.

Konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerinin altını çizen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve YÖK koordinasyonunda tüm birimlerle koordineli bir şekilde gerekli önlemleri aldıklarını, akademik, idari personel ve öğrencilerin oluşturduğu Bartın Üniversitesi ailesini korumak için tüm imkânların seferber edildiğini söyledi.