BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizde ‘Akreditasyon’ toplantısı gerçekleştirildi

Yayın Tarihi : 30/03/2018

Üniversitemizde “Lisans Programları Akreditasyon Süreci: Hazırlık ve Değerlendirme” adlı bir toplantı gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun lisans programlarının akredite olmasının önemine değinerek, “Üniversitemiz bünyesinde yer alan bölümlerinin akredite olması konusunda hedeflerimiz var. Lisans programlarımız bu doğrultuda öğrenci, program öğretim amaçları, program çıktıları, öğretim planı, öğretim kadrosu, yönetim yapısı, eğitim-öğretim/fiziki altyapı, kurum desteği ve parasal kaynaklar ile sürekli iyileştirme başlıklarında hazırlıklı olmaları gerekiyor. Akreditasyonun sürecinin başarıyla tamamlanması durumunda gerek bilimsel gerekse eğitim-öğretim noktasında çok önemli getirileri olacaktır. Ayrıca dış değerlendirici bir kurum tarafından lisans programlarımızın kalitesinin tescil edilmiş olması önemlidir. Bu doğrultuda tüm personelimiz ve öğrencilerimizin gayret göstermesi gerekmektedir.” dedi.

Akreditasyon süreci anlatıldı

Gerçekleştirilen toplantıda Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Necati Başman, YÖK Kalite Kurulu tarafından tescil edilen akreditasyon kuruluşları amaç, faaliyet ve kazanımlarını anlatan bir konuşma yaptı.

Akreditasyon sürecinde yapılacak hazırlıklardan ve sürecin değerlendirme aşamalarından bahseden Başman, “Akreditasyon, akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı ve yükseköğretim kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecidir. Yükseköğretimde akreditasyon akademik kalite, saydamlık ve hesap verme sorumluluğunun bir aracıdır. Amacı ise yükseköğretim kurumlarının karşılıklı birbirlerini tanıma sürecini kolaylaştırmak ve hızlandırmak ile diploma ve unvanların karşılaştırılabilmesine yardımcı olmaktır.” diye konuştu.

Etkinlik, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından son buldu.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 

SON Haberler

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti