BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz ‘Üniversiteler Türkiye Güreş Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor

Yayın Tarihi : 24/04/2019
Üniversitemiz ev sahipliğinde 42 üniversiteden sporcuların katılımıyla gerçekleştirilen ‘Üniversiteler Türkiye Güreş Şampiyonası’nda B Klasman Grekoromen stilde şampiyonlar belli oldu.

Üniversiteler Türkiye Güreş Şampiyonası, 42 farklı üniversiteden sporcuların katılımıyla Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Spor Bilimleri Fakültesi Tesislerinde düzenlenen şampiyona, Bartın Üniversitesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisiyle başladı. Ardından şampiyonanın açılış konuşmasını yapan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Mehmet Güçlü, şampiyonaya ev sahipliği yapmalarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu sene eğitim-öğretime başladığımız, uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanan binamızda ikinci şampiyonamızı düzenliyoruz. Üniversitelerarası Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası yine bizim ev sahipliğimizde başarıyla tamamlandı. Şimdi ise Üniversiteler Türkiye Güreş Şampiyonası aynı çatı altında gerçekleştiriliyor. Federasyon temsilcilerimize ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor, sporcularımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir ise Bartın’da böyle organizasyonların gerçekleştiriliyor olmasından büyük memnuniyet duyduklarını kaydederek, sporculara başarılar diledi.

Şampiyonan ilk gününde B Klasman Grekoromen stilde müsabakalar yapıldı. Karşılaşmaların sonucu şu şekilde:

55 kiloda; Murat Huday (Namık Kemal Üniversitesi) birinci, İbrahim Özcan (Atatürk Üniversitesi) ikinci ve Hüseyin Aytekin (Kırıkkale Üniversitesi) üçüncü oldu.

60 kiloda; Cemal Şen (Muş Alparslan Üniversitesi) birinci, Enes Tanrıkulu (Gazi Üniversitesi) ikinci, Hamza Çamlı (Abant İzzet Baysal Üniversitesi) ve Okan Siyahlı (Trakya Üniversitesi) ise üçüncü oldu.

63 kiloda; Necipcan Dokgöz (Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi) birinci, Sefa Oydan (Giresun Üniversitesi) ikinci, B. Baran Tanrıverdi (Muş Alparslan Üniversitesi) ve Uranbek Kudaiberdıev (Milli Savunma Üniversitesi) ise üçüncü oldu.

67 kiloda; M. Mustafa Şahin (Giresun Üniversitesi) birinci, Murat Kızılağız (Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi) ikinci, Recep Alper Yılmazlar (Kocaeli Üniversitesi) ve Deniz Mert (Muş Alparslan Üniversitesi) ise üçüncü oldu.

72 kiloda; Yavuz Albaş (Trakya Üniversitesi) birinci, Bilal Çakmak (Atatürk Üniversitesi) ikinci, Furkan Yıldız (Giresun Üniversitesi) ve Feybet Bozkurt (Muş Alparslan Üniversitesi) ise üçüncü oldu.

77 kiloda; Ahmet Yılmaz (Muş Alparslan Üniversitesi) birinci, Onur İbrahim Güneş (Gazi Üniversitesi) ikinci, Ahmet Öksüz (Atatürk Üniversitesi) ve Veli Yılmaz (Giresun Üniversitesi) ise üçüncü oldu.

82 kiloda; Yunus Emre Başar (Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi) birinci, Mehmet Ali Yılmaz (Siirt Üniversitesi) ikinci, Ahmet Ertürk (Atatürk Üniversitesi) ve Mesut Aksoy (İstanbul Ticaret Üniversitesi) ise üçüncü oldu.

87 kiloda; Emincan Enez (Bayburt Üniversitesi) birinci, Göktuğ Arslan (Trakya Üniversitesi) ikinci, Berk Elgin (Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi) ve Ali Hunç (Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi) ise üçüncü oldu.

97 kiloda; Davut Olcam (Muş Alparslan Üniversitesi) birinci, Furkan Ad (Giresun Üniversitesi) ikinci, Kürşat Çetin (Akdeniz Üniversitesi) ve Temel Altıntaş (Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi) ise üçüncü oldu.

130 kiloda; Burak Çakır (Giresun Üniversitesi) birinci, Çağrı Çiydem (Atatürk Üniversitesi) ikinci,  E. Muhammet Bandırma (Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi) ve Hasan İşlek (Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi) ise üçüncü oldu.

Yapılan müsabakalar sonucunda Giresun Üniversitesi takım halinde birinci olurken; Muş Alparslan Üniversitesi ikinci, Atatürk Üniversitesi ise üçüncü oldu.

 

SON Haberler

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti