BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz Uluslararası Yayın Sıralamasında En Hızlı Yükselen Üniversite Oldu

Yayın Tarihi : 29/04/2019
Üniversitemiz, 2018 yılında yayımlanan uluslararası yayın sayısı dikkate alınarak yapılan devlet üniversitesi sıralamasında 25 basamak birden yükselerek 44’üncü sıraya yerleşti. Böylece Üniversitemiz uluslararası yayın sıralamasında en hızlı yükselen üniversite oldu.

Devlet üniversitelerinin “Web Of Science” aracılığıyla 2018 yılında uluslararası saygın indekslerde yapmış oldukları yayınlara ait göstergeler bir haber portalında yayımlandı.

Bartın Üniversitesi Yayın Sayısını Yüzde Elli Arttırdı
Yapılan sıralamaya göre bir önceki yıl 107 devlet üniversitesi arasında 69’uncu sırada yer alan Üniversitemiz, bu yıl 124 devlet üniversitesi arasında öğretim üyesi başına düşen yayın sıralamasında 44’üncü sıraya yükselmeyi başardı. Geçen yıl aynı haber portalında yapılan sıralamada 118 olan uluslararası makale sayısı 2018 yılı sonu itibarıyla 176’ya yükseldi. Bu doğrultuda, Üniversitemiz bu yıl yayın sıralamasında en hızlı yükselme kaydeden üniversite oldu.

Kalite ve Akreditasyon Çalışmaları Devam Ediyor
Üniversite olarak kalite çalışmalarını öncelediklerini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Yeni YÖK anlayışıyla birlikte üniversitelerde hızlanan kalite yolculuğunda Bartın Üniversitesi olarak 2019-2023 Stratejik Planı’nda belirlenen hedeflere kararlı bir şekilde yürüyoruz. Bu kapsamda, İslami İlimler Fakültesi’nin alanında ilk olarak almaya hak kazandığı TSE EN ISO 9001:2015 kalite yönetim sistemi belgesinin ardından, ‘Türkçe Öğretmenliği Programı’nın akredite olması bunun en somut örnekleri olmuştur. Ayrıca 2019 yılı için Sınıf Eğitimi, Sosyal Bilgiler Eğitimi ve İlköğretim Matematik Eğitimi programları için de akreditasyon süreci devam ediyor.” dedi.
 
Rektör Uzun teşekkür etti                        
Rektör Uzun niteliksel olarak büyümeye önem verdiklerinin de altını çizerek, “Her günün bir önceki günden daha iyi olması için tüm personelimiz ve öğrencilerimizle birlikte büyük gayret gösteriyoruz. Üniversitemiz öğretim elemanları tarafından yapılan uluslararası yayınlar bir önceki yıla göre yüzde elli düzeyinde artmıştır. Geleneksel hale getirdiğimiz ve bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Ar-Ge Proje Pazarı etkinliklerine 33 farklı il ve yurt dışından gönderilen 204 proje katılmıştır. Öğretim elemanlarımızın TEKNOFEST gibi uluslararası düzeyde yarışmalarda elde ettikleri dereceler ve ayrıca öğrencilerimiz tarafından TÜBİTAK’a sunulan 11 projenin kabul görmesi Üniversitemizde oluşturduğumuz Ar-Ge ekosisteminin sonuçlarıdır. Bu doğrultuda, bir yandan öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için çaba sarf ederken diğer yandan da akademik üretkenliğimizi her geçen gün daha iyi noktalara taşımak için gayret ediyoruz. İnanıyorum ki kısa sürede Bartın Üniversitesi çok daha iyi yerlerde olacak, potansiyelini kullanarak başta bölgesi olmak üzere ülkemize ciddi katma değerler sunacaktır. Bartın Üniversitesi olarak, bilimsel çalışmalarımızı ve Ar-Ge İnovasyon faaliyetlerimizi her geçen gün arttırarak daha da yükseliş kaydetmeyi amaçlıyoruz. Bu başarıya imza atan tüm öğretim elemanlarımızı yürekten tebrik ediyorum.” diye konuştu.


SON Haberler

  • BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

  • Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

  • BARÜ’de kuruluşunun 176. yılında Öğretmen Okulları anlatıldı

  • Bartın’da kuraklığa karşı yeşil çatı uygulamaları yapılacak

  • BARÜ öğrencisinin, topuk kanından hızlı tanı çalışmasına birincilik ödülü

  • BARÜ’de TYÇ logosu alan program sayısı 5’e yükseldi

  • BARÜ “Üniversite Tanıtım Fuarı”nda öğrencilerin yanında oldu

  • BARÜ’de gündem: Türkiye Yüzyılı’na değer katmak

  • BARÜ’nün TÜBİTAK destekli projesi “BİGG Spor Ödülleri Töreni”nde sunuldu

  • BARÜ’lüler doğal gölette “kano” üzerinde ders işlediler