Üniversitemiz Rektörü Uzun’un ‘Gazeteciler Günü’ mesajı

Yayın Tarihi : 09/01/2020
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, kamuoyunu basın meslek ilkeleri çerçevesinde eksiksiz, tarafsız ve doğru bilgilendirerek, demokrasinin işlerliği açısından önemli bir görevi yerine getiren tüm gazetecilerin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladığını kaydetti.

Rektör Uzun, “Basın mensupları, demokrasinin temel şartlarından biri olan vatandaşlarımızın haber alma hakları doğrultusunda önemli bir vazifeyi yerine getirmektedir. Bu doğrultuda demokrasinin temellerinin daha da sağlamlaşması ve düşünce özgürlüğünün gelişmesi noktasında gazetecilere önemli görevler düşmektedir. Özellikle içinde bulunduğumuz ve ‘iletişim çağı’ olarak adlandırdığımız bu günlerde ‘basın meslek ilkeleri’ni benimsemiş bir medya yapısı son derece önemlidir. Tüm bu düşüncelerle, özverili ve mesai kavramı olmaksızın toplum adına görev alan, her türlü olağanüstü durumda mesleklerini en iyi şekilde icra etmeye gayret gösteren tüm basın çalışanlarımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim” diye konuştu.