BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, BRTV’ye konuk oldu

Yayın Tarihi : 13/08/2020
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, BRTV’de yayınlanan “Batı Karadeniz’in Nabzı” programının konuğu olarak Gazeteci Tunakan Yıldırım’ın sorularını cevapladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, BRTV ekranlarından yayınlanan  “Batı Karadeniz’in Nabzı” adlı programın konuğu oldu. Başarılı Gazeteci Tunakan Yıldırım’ın sorularını cevaplandıran Rektör Uzun, Üniversitemizin gelişimi ve bölgesel odaklı çalışmalardan bahsetti.

Yıldırım’ın sorusu üzerine ilk olarak Bartın’ın doğal güzellikleri ve tarihi hakkında bilgi veren Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesi’ni tercih eden öğrenciler kaliteli bir eğitimin yanı sıra hayatlarının en güzel dönemlerini doğal ve tarihi güzellikleriyle ülkemizin nadide şehirlerinden biri olan Bartın’da geçirmiş olacaklar” dedi.

Üniversitemizdeki tüm çalışmaların merkezinde öğrencilerin olduğunu vurgulayan Rektör Uzun, ‘çift anadal ve yandal imkânları’, ‘Erasmus ve Mevlana Değişim Programları’, ‘7+1 ve 3+1 eğitim sistemi’, ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ ve ‘Mezunlarla iletişim’ gibi başlıklarda açıklamalarda bulundu.

Rektör Uzun, Üniversitemizin kurum dışı fonlarca desteklenen proje sayılarının her geçen gün arttığını da aktararak, “Türkiye’deki devlet üniversitelerinin “Web Of Science” aracılığıyla uluslararası saygın indekslerde yapmış oldukları yayınlara ait göstergelerde Üniversitemiz yükselişini sürdürüyor. Yapılan sıralamaya göre 2017 yılında 107 devlet üniversitesi arasında 69’uncu sırada, 2018 yılında 107 devlet üniversitesi arasında 44’üncü sırada yer alan Üniversitemiz, 2019 yılında öğretim üyesi başına düşen yayın sıralamasında 108 devlet üniversitesi arasından 24’üncü sıraya yerleşti” diye konuştu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’ kapsamında ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ alanında ihtisaslaşmaya hak kazandıklarını da ifade eden Rektör Uzun, “‘Filyos Limanı ve Endüstri Bölgesi Projesi’ konusunda alanında uzman akademik insan gücümüz ‘Akıllı Endüstri’, ‘Akıllı Liman’ ve ‘Akıllı Şehir’ üst başlıkları kapsamında ‘Akıllı Üretim’, ‘Akıllı Sevkiyat’, ‘Akıllı Enerji’, ‘Akıllı Sağlık’, ‘Akıllı Eğitim’ ve ‘Akıllı Çevre’ alt başlıkları gibi konularda önemli çalışmalar yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

Rektör Uzun, Üniversitemizin öğrenci projeleriyle Türkiye’de ilk 5’te olduğunu da kaydederek, “Bartın Üniversitesi’nin her bir bileşeni gibi öğrencilerimizde durmadan çalışıyor ve geleceğimize değer katmaya devam ediyor. Daha öğrenciyken gösterdikleri gayretlerle her bir öğrencimiz önemli yetkinlikler kazanıyor, geleceğe sağlam adımlarla yürüyorlar. Bizler de öğrencilerimize her türlü desteği veriyor, öğrencilerimizin projelerini gerçekleştirebilmeleri için uygun ortamları her zaman sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Koronavirüs salgınıyla birlikte yapılan çalışmaları da anlatarak, üretilen enzimlerle ülkemizde pandemiye karşı verilen mücadeleye destek olduklarını ifade etti.

Pandemi döneminde bilimsel çalışmaların yanı sıra eğitim-öğretim ve sosyal sorumluluk noktasında da önemli işler başardıklarının altını çizen Rektör Uzun, “Sürdürülebilir bir gelişim hedefiyle geleceğe yürüyoruz. Öğrencilerini tüm çalışmaların merkezine alan Bartın Üniversitesi, çalışmalarıyla kamuoyunun ilgisini çekmeyi başarmış ve tercih edilen bir üniversite olmuştur” dedi.

Rektör Uzun, konuşmasının sonunda tüm öğrencileri Bartın Üniversitesi’ne davet ederek, “Şunu gönül rahatlığıyla vurgulamak isterim ki, Bartın Üniversitesi, geleceğiniz için iyi bir başlangıç olacaktır. Bartın Üniversitesi güçlü insan kaynağı ile donanımlı bireyler yetiştirerek, öğrencilerine bilimsel, kültürel ve sosyal alanlarda önemli fırsatlar sunmaktadır. Bartın Üniversitesi, öğrenim gördüğünüz yıllar boyunca tüm bileşenleriyle hedeflerinize ulaşmanız için hep yanınızda olacağı gibi mezuniyet sonrasında da sizleri yalnız bırakmayacaktır.  Başarıyı hedefleyen tüm öğrencilerimizi Bartın Üniversitesi’ne, bu büyük ailenin bir parçası olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.


BRTV'de yayınlanan programa dair haber aşağıda verilmiştir.




BRTV'de yayınlanan programın tamamı aşağıda yer verilmiştir.

SON Haberler

  • BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı

  • BARÜ, üniversite tercihi yapacak öğrencilere destek oluyor

  • BARÜ ailesi bayramlaşma töreninde buluştu

  • Rektör Uzun’dan Ramazan Bayramı mesajı

  • BARÜ’lü milli sporcular gözünü 2024 Paris Olimpiyatlarına dikti

  • Rektör Uzun, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi

  • BARÜ, BİRUS Projesiyle geleceği hedefliyor

  • BİRUS Proje ekibi, izleme takımıyla bir araya geldi

  • BARÜ’lü öğrenciler Ramazan ayı boyunca iftar sofrasında buluştu

  • BARÜ’de ‘Gazze ve Gönüllülük’ konuşuldu