BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz personeline eğitimler verildi

Yayın Tarihi : 28/01/2020
Üniversitemizde görev yapan akademik ve idari personele ‘Kamu Görevinde Adalet, Eşitlik, Liyakat, Emanet İlkeleri ve Uygulamaları’ konularında eğitimler verildi.

Üniversitemiz Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Said CEYHAN tarafından Üniversitemiz Ağdacı Konferans Salonunda öncelikle birim yöneticilerine (Daire Başkanları, Şube Müdürleri, Fakülte, Enstitü ve Yüksekokul Sekreterleri) daha sonra da tüm idari personel ile sürekli işçi statüsündeki (Şoför, güvenlik ve temizlik elemanları) personele ayrı ayrı üç seansta gerçekleştirilen toplantılarda Kamu Görevinde Adalet, Eşitlik, Liyakat, Emanet İlkeleri ve Uygulamaları’ konularında eğitimler verildi.
 
Eğitimlerde bir sunum yapan Üniversitemiz Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Said CEYHAN adalet ve eşitliğin ne demek olduğunu açıkladıktan sonra kamu görevinde adil ve adaletli olmanın önemine değindi. Ceyhan adaleti engelleyen kavramlardan da bahsederek, bencillik, ön yargı, haset, tarafgirlik ve kin gibi duyguların meydana getirdiği olumsuzluklara vurgu yaptı.

Adaletin genel anlamda hak ve hukuka uygunluğu ifade ettiğini belirten CEYHAN, aslında Yaratıcı'nın atomdan galaksilere varıncaya kadar yarattığı her canlı ve cansız varlıkta hassas ve mutlak bir düzen, adalet ve dengenin bulunduğunun bilimsel olarak ispat edildiğini, dolayısıyla evrendeki bütün varlıklarda ve bunların birbirleri ve parçaları arasında bir uyum ve ahengin bulunduğunu, bunun da adaletin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Konuşmasının devamında, "Yaratıcı'nın matematiksel sistemi denilen bu bağıntı ‘altın oran’dır ve gözlemleyebildiğimiz bütün varlık âleminde bu oranın geçerli ve tutarlı olduğu göze çarpmaktadır. Altın orandaki bu muhteşem uyum bütün varlıklarda bir matematiksel adaletin var olduğunu ortaya koymaktadır. Adalet; kişiler, aile, toplum ve dünya dahil her yerde gereklidir. Adaletsizlik sosyal ve ekonomik dengeleri bozarak toplumsal huzursuzluğa neden olmaktadır. Üç dinin evrensel kitapları olan Kur’an, İncil ve Tevrat’ta da adalet yer almaktadır. Aynı zamanda adil davranış sadece insanlara karşı değil ailede, iş ve toplum hayatında, çevrede, hatta tüm canlı ve cansız varlıklar için gereklidir. Gerek İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde, gerek Avrupa İnsan Hakları Bildirgesi'nde ve gerekse Anayasamızda adalet ve eşitlik kavramları üzerinde hassasiyetle durulmuş, kamu görevlilerinin bu konuda duyarlı olmaları ve adalet ve eşitlikten ödün vermemeleri gerektiği hususu vurgulanmıştır." dedi.

Ünli isimlerin de konuyla ilgili sözlerine değinen Ceyhan, "Kamu görevlilerinin adaletli olmak için özellikle emanet bilincine ve liyakat ölçüsüne dikkat etmeleri gerekmektedir. Ayrıca etik ile adalet arasında çok yakın bir ilişki bulunmaktadır. Napolyon’un dediği gibi: ‘Ahlakın olmadığı yerde kanun işe yaramayacaktır’. ABD Başkanı Theodore Roosevelt de ‘Bir insanı ahlaken eğitmeden sadece zihinsel olarak eğitmenin topluma bir bela kazandırmak’ olduğunu söylemiştir. Mesleği, ünvanı, görevi hatta cinsiyeti ne olursa olsun tüm insanlar saygındır ve onlara gerekli saygı ve hizmetin eksiksiz olarak sunulması gerekir.’’ ifadelerini kullandı.

Toplantı soru-cevap etkinliğinin ardından çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

SON Haberler

  • Azerbaycan Milletvekili Hamzayev’den Rektör Uzun’a ziyaret

  • BARÜ’de her 20 öğrenciden biri proje üretti

  • BARÜ’nün projesiyle plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak

  • BARÜ, ‘Geleceğin mimarları olacak çocukları’ yarınlara hazırlayacak

  • BARÜ’de farklı yönleriyle 18 Mart Çanakkale Zaferi konuşuldu

  • BARÜ’de “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” kutlandı

  • BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

  • Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

  • BARÜ’de kuruluşunun 176. yılında Öğretmen Okulları anlatıldı

  • Bartın’da kuraklığa karşı yeşil çatı uygulamaları yapılacak