Üniversitemiz öğrencilerinden ‘Cumhuriyet Müzik Dinletisi’

Yayın Tarihi : 31/10/2019
Üniversitemiz öğrencilerinin oluşturduğu koro, Cumhuriyet’in ilanının 96. yıl dönümü dolayısıyla bir müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Ağdacı Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik, Müzik Kulübü tarafından düzenlendi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği müzik dinletisinde, 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmasından, 29 Ekim 1923’de Cumhuriyet’in ilanına kadar geçen süreç de aktarıldı.

Ardından 19 öğrenciden oluşan koro tarafından “Çalın Davullar”, “Yiğidim Aslanım”, “Çanakkale Türküsü”, “Uzun İnce Bir Yoldayım”, “İzmir Marşı” ve “Manastır Türküsü” gibi parçalar seslendirildi.

Katılımcıların seslendirilen parçalara eşlik ettiği müzik dinletisinde, solistler ile orkestranın performansı büyük beğeni topladı.