BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz ile KARDÖKMAK arasında iş birliği protokolü imzalandı

Yayın Tarihi : 24/08/2021
Üniversitemiz ile Kardemir Döküm Makine San. ve Tic. A.Ş. (KARDÖKMAK) arasında proje bazlı çalışmalar ve “İş yeri Eğitim Modeli” başta olmak üzere birçok konuda iş birliğini içeren protokol imzalandı.

Üniversitemizde bölgenin kalkınmasına yönelik kamu-üniversite-sanayi iş birliği geliştirilmesini hedefleyen adımlar atılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda Bartın Üniversitesi ile Kardemir Döküm Makine San. ve Tic. A.Ş. (KARDÖKMAK) arasında imzalanan protokol ile ‘Endüstri 4.0’, ‘Lojistik 4.0’, ‘Sürekli İyileştirme’, ‘Verimlilik’, ‘Ar-Ge’, ‘TÜBİTAK’, ‘SANTEZ’ ve ‘AB Projeleri’ gibi konularda iş birliğine gidilecek.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile KARDÖKMAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alparslan Bayraktar tarafından imzalanan protokol aynı zamanda eğitim-öğretim stratejilerinin geliştirilmesini de kapsıyor. Öğrenciler için “İş yeri Eğitim Modeli” başta olmak üzere çeşitli fırsatlar oluşturan protokol kapsamında uygulanabilir sonuçların sanayiye aktarılması hedefleniyor.

Gerçekleştirilen iş birliğinin önemine değinen Rektör Uzun “Günümüz ekonomilerinde bilginin öneminin daha da arttığı ve üretim sürecine yoğun olarak girdiği bir dönüşüm yaşanmaktadır. Bilginin istenilen zamanda, istenilen miktarda ve kalitede üretilmesi ise iyi işleyen bir sistemle mümkün olmaktadır. Bütüncül aklın harekete geçirilmesi ve geçmişten gelen birikimlerle Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliğinin geliştirilmesi oldukça önemlidir. Bu doğrultuda sundukları katkılar ve yakın ilgilerinden dolayı KARDÖKMAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alparslan Bayraktar’a teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Uzun, Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliğinin bölgesel kalkınmanın temel bir bileşeni olduğunu da belirterek “İyi işleyen sistemin temel bileşeni, birlikte bir şeyler yapabilme başarısına erişmektedir. Bunun için ise hem iç hem de dış paydaşlarımızın görüşlerini önemsiyor, çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürmeye gayret gösteriyoruz. İmzaladığımız protokol da bu noktada örnek bir uygulama olarak ‘Endüstri 4.0’, ‘Lojistik 4.0’, ‘Sürekli İyileştirme’, ‘Verimlilik’, ‘Ar-Ge’, ‘TÜBİTAK’, ‘SANTEZ’ ve ‘AB Projeleri’ gibi konularda iş birliğini içermektedir. Ayrıca öğrencilerimizi çağın gereklerine göre yetiştirmek ve nitelikli mezunlar olarak geleceğe hazırlama konusunda da önemli bir adım daha atmış olduk. Hedefimiz ülkemizin kalkınma hamlesine ve hedeflerine katkılar sunmaktır” ifadelerine yer verdi.

SON Haberler

  • BARÜ ailesi bayramlaşma töreninde buluştu

  • Rektör Uzun’dan Ramazan Bayramı mesajı

  • BARÜ’lü milli sporcular gözünü 2024 Paris Olimpiyatlarına dikti

  • Rektör Uzun, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi

  • BARÜ, BİRUS Projesiyle geleceği hedefliyor

  • BİRUS Proje ekibi, izleme takımıyla bir araya geldi

  • BARÜ’lü öğrenciler Ramazan ayı boyunca iftar sofrasında buluştu

  • BARÜ’de ‘Gazze ve Gönüllülük’ konuşuldu

  • BARÜ’de bağışıklık güçlendirici yeni formüller denenecek

  • BARÜ’nün BAKKA destekli projesinde imzalar atıldı