Üniversitemiz ‘GreenMetric’te Türkiye’deki Üniversiteler Arasında 8’inci Oldu

Yayın Tarihi : 30/12/2016
Üniversitemiz çevre bilinci ve sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çeken; bu konularda küresel farkındalık oluşturmak amacıyla kurulan “GreenMetric Üniversite Sürdürülebilirlik Derecelendirmesi”ne (GreenMetric World University Ranking) katıldı. Uluslararası bir komisyon tarafından yapılan değerlendirmeler sonunda Bartın Üniversitesi, gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik çalışmalarıyla dünyada başvuru yapan üniversiteler arasında 324’üncü, Türkiye’de 8’inci oldu. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, üniversitenin Ağdacı ve Kutlubey Kampüsündeki çalışmalarla daha yeşil bir kampüs olma yolunda ilerlediğini belirterek, “GreenMetric Üniversite Sürdürülebilirlik Derecelendirmesi, üniversite kampüslerindeki sürdürülebilirlik çabalarını dünya çapında değerlendirmekte ve karşılaştırmasını yapmaktır. GreenMetric sıralamasında yer alan üniversitelerin uluslararası tanınırlığı artmaktadır. Böyle önemli bir sıralamada Üniversitemiz ilk defa katılmış ve iyi bir sıralama elde etmiştir. Kutlubey Kampüsündeki atık sularının geri dönüşümü projesi uygulanmaya başlandığında ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımıyla üniversitemizin daha ön sıralarda yer alacağına inanıyorum. Üniversitemiz bünyesinde bu çalışmaları yürütmek üzere bir çalışma ekibi oluşturulmuştur. Bu başarıya ulaşmada emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve Sayın Rektörümüze şükranlarımı sunarım.” dedi.

GreenMetric sıralamasına bu yıl 50’den fazla ülkeden 514 üniversite yer aldı. Değerlendirmeler ise altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atıklar, su kaynakları, ulaşım ve eğitim gibi alanlarda yapıldı