Üniversitemiz Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Açılış Törenine Katıldı

Yayın Tarihi : 26/09/2017

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, akademik birim yöneticileri ve öğrenci temsilcileri ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Törenine katıldı. Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl başlatılan bu etkinliğin artık her yıl devam edeceğine olan inancını dile getirdi. Üniversitelerde Misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma, üniversite-sanayi işbirliği konularına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yükseköğretim yeni dönemde kalite odaklı bir büyüme yoluna girecekse, bu çalışmalarla ilgili karar alma ve uygulamaların kontrolü süreçleri büyük önem kazanacaktır demektir. Bunun için YÖK’ten bağımsız ve şeffaf bir kalite kurulu oluşturmasını bekliyorum. Bu kurulun görevini hakkıyla yürütebilmesi için idari-mali açıdan YÖK’ten bağımsız ve üniversitelerimizin tamamını da çok uzun olmayan periyotlarla değerlendirebilecek kapasiteye sahip olması gerekiyor.” diye konuştu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK üyeleri, 181 üniversitenin rektör ve senato üyeleri ile öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleşen törene Rektör Uzun ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yazıcı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Semerci, Fen ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Tümen katıldı. Öğrenci temsilcilerinin de yer aldığı törene Bartın Üniversitesi öğrencilerinden Abdullah Genco, Hatice Temizkan ile BESYO öğrencisi Avrupa Boks Şampiyonu Şennur Demir katıldı.