BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz, 8 madalyayla Wushu Kung Fu’da zirvede

Yayın Tarihi : 27/03/2022
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonasında 6 altın, bir gümüş ve bir de bronz madalya alarak takım halinde birinci oldu.

Üniversite Sporları Federasyonu ile Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu iş birliğinde gerçekleştirilen Üniversitelerarası Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası sona erdi. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve farklı illerden toplamda 270 sporcunun katıldığı şampiyonaya Üniversitemizin genç sporcuları damga vurdu.

Üniversitemiz, Wushu Kung Fu Taolu Kadınlarda 4 altın madalya alarak takım halinde birincilik elde etti. Taolu Erkeklerde ise 2 altın ve bir gümüş madalya alan Üniversitemiz öğrencileri ikincilik kupasını kaldırmaya hak kazandı. Üniversitemiz 6’sı altın, biri gümüş ve biri bronz olmak üzere toplam 8 madalya ile tüm Wushu Kung Fu kategorilerinde de birinci oldu.

Üniversitemizde Zeynep Makbule Akyüz 4 altın, Dursun Ali Çapoğlu 2 altın, bir gümüş ve Mahmut Cin ise bir bronz madalya kazandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, genç sporcuları tebrik ederek “Bartın Üniversitesi olarak bireysel ya da takım halinde bugüne kadar hem yurt içinde hem de yurt dışında sayısız başarıya imza attık. Sporcularımız Bartın Üniversitesi ailesinin bir bileşeni olarak göğsümüzü kabarttı. Sürdürülebilir bir gelişim hedeflediğimiz yolculuğumuzda elde edilen yeni başarılar geleceğe dair umutlarımızı arttırıyor. Bu düşüncelerle bizleri gururlandıran genç sporcularımızı başarıları dolayısıyla tebrik ediyorum. Ayrıca öğrencilerimizin gelişimlerine yönelik olarak gösterdikleri gayretler dolayısıyla başta Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Mustafa Zahit Serarslan olmak üzere tüm akademik ve idari insan kaynağımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

SON Haberler

  • Azerbaycan Milletvekili Hamzayev’den Rektör Uzun’a ziyaret

  • BARÜ’de her 20 öğrenciden biri proje üretti

  • BARÜ’nün projesiyle plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak

  • BARÜ, ‘Geleceğin mimarları olacak çocukları’ yarınlara hazırlayacak

  • BARÜ’de farklı yönleriyle 18 Mart Çanakkale Zaferi konuşuldu

  • BARÜ’de “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” kutlandı

  • BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

  • Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

  • BARÜ’de kuruluşunun 176. yılında Öğretmen Okulları anlatıldı

  • Bartın’da kuraklığa karşı yeşil çatı uygulamaları yapılacak