BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz 180 ülkeden öğrencilere tanıtılıyor

Yayın Tarihi : 27/07/2021
Üniversitemiz, Yeni YÖK’ün “Hedef Odaklı Uluslararasılaşma” kapsamında düzenlediği “Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2021” etkinliğinde 180 ülkeden uluslararası öğrencilere tanıtılıyor.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), küresel yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde kısıtlanan öğrenci hareketliliğinin olumsuz etkilerini azaltmak ve bu süreçte Türk üniversitelerini yurt dışında dijital ortamlarda da tanıtmak amacıyla düzenlenen “Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2021” başladı. 27-29 Temmuz 2021 tarihleri arasında devam edecek sanal fuarda, öğrenciler Türkiye’deki üniversitelere dijital platform üzerinden erişiyor.

Uluslararası öğrenciler Üniversitemizi anlatıyor

70’in üzerinde 1.700’ü aşkın öğrencisi olan ve 2021-2022 Akademik Yılı için çıkılan ilk çağrı sonucunda 81 faklı ülkeden 4.025 başvurunun yapıldığı Üniversitemiz ile birlikte Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının yer aldığı fuarda, uluslararası öğrencilere Bartın ve Üniversitemiz hakkında bilgiler veriliyor.

Üniversitemizin Öğretim elemanları ile birlikte uluslararası öğrencilerin de yer aldığı fuarda ‘Gelecek Burada Başlıyor’ sloganıyla canlı mesaj ve video konferans olarak Üniversitemizin öğrenciyi merkeze alarak sürdürdüğü kalite odaklı eğitim ortamından bahsediliyor.

Sanal fuarda paydaş kuruluşlar da yerlerini aldı

Sanal fuarda, üniversitelere ait stantların yanı sıra, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü ve Ulusal Ajans gibi Türk yükseköğretim sisteminin uluslararasılaşmasına katkı sağlayan paydaş kuruluşlar da yer alıyor ve tanıtım fuarı Türkiye saatiyle 08.00- 20.00 arasında gerçekleştiriliyor.

“Yükseköğretim kurumlarımız bir cazibe merkezi haline geldi”

Türk yükseköğretim kurumlarının ‘Yeni YÖK’ anlayışıyla birlikte uluslararası öğrencilerin cazibe merkezi haline geldiğini ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Yeni YÖK anlayışıyla birlikte ülkemizdeki yükseköğretim kurumları bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Bu süreçte Üniversitemiz de hem ülke çeşitliliğini hem de öğrenci sayısını büyük ölçüde arttırmayı başarmış, 70’in üzerinde farklı ülkeden 1.700’ü aşkın öğrenciye ulaşmıştır. 2021-2022 akademik yılı için çıktığımız ilk çağrıya ise 81 faklı ülkeden 4.025 başvuru yapılmıştır. İkinci dönem başvurularımız ise devam etmektedir” dedi.

“Sanal fuarın gerçekleştirilmesi oldukça önemli”

Rektör Uzun, YÖK Sanal Fuarının önemine de dikkat çekerek “Küresel yeni tip koronavirüs salgını sürecinde üniversitelerimizin uluslararası öğrenci potansiyelini koruması için küresel ölçekteki sanal fuarın gerçekleştirilmesi oldukça önemliydi. İlki geçen yıl düzenlenen ve dünya çapında büyük ilgi gören Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı'nın bu yıl da uluslararası düzeyde büyük ilgi göreceğine inanıyorum. Fuar kapsamında potansiyel öğrenciler ve onların aileleri Türk yükseköğretim sisteminin yanı sıra Türkiye tarihi, sosyal ve kültürel değerleri hakkında da bilgi sahibi olabilmektedir. Bu düşüncelerle Yeni YÖK felsefesiyle birlikte ortaya konulan vizyon çerçevesinde bizlere destek veren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç’a ve YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Fuar kapsamında Üniversitemizin standına http://virtualfair-yok.gov.tr​ adresinden kayıt işlemlerini gerçekleştirdikten sonra salon ’ten ulaşılabiliyor.

SON Haberler

  • Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu

  • BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı

  • BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi