BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Uluslararası kongrede “En İyi Sözel Bildiri Ödülü” BARÜ’ye verildi

Yayın Tarihi : 15/11/2022
Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğretim elemanlarının Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü tarafından desteklenen çalışmaları 3. Uluslararası 9. Ulusal Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresinde “En İyi Sözel Bildiri Ödülü” aldı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü tarafından desteklenen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik’in yürütücüsü olduğu ve Doç. Dr. Elif Karahan, Dr. Öğr. Üyesi Sibel Altıntaş ile Arş. Gör. Özge Uçar’ın araştırmacı olarak yer aldığı ‘Yoğun Bakım Hastalarında Ergonomik Uyku Maskesi Kullanımının Uyku Kalitesi ve Konforu Üzerine Etkisi’ başlıklı proje ödül aldı.

‘Kanıta Dayalı En İyi Uygulamalar-Köprüleri Birlikte Kuruyoruz’ ana temasıyla Antalya’da düzenlenen 3. Uluslararası 9. Ulusal Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresinde sunulan araştırmaya “En İyi Sözel Bildiri Ödülü” verildi.

Ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda hemşire ve akademisyenin bir araya geldiği kongrede alınan ödülün oldukça önemli olduğuna değinen Prof. Dr. Çelik, “Yoğun bakım üniteleri gürültülü, sürekli olarak ışıkların açık ve sirkülasyonun fazla olduğu ortamlardır. Bu nedenlere ve hastaların genel klinik durumlarına bağlı olarak yoğun bakım ünitelerinde yüzde 90’lara varan oranlarda uykusuzluk problemi yaşandığı görülmektedir. Randomize kontrollü deneysel araştırma projesinde hastaları ışıktan ve gürültüden uzaklaştıracak ergonomik tasarıma sahip bir uyku maskesi kullanıldı. Proje sonucunda ergonomik uyku maskesi kullanılan deney grubundaki hastaların, kulak tıkacı ve uyku bandı kullanılan kontrol grubundaki hastalara göre uyku kalitelerinin ve konfor düzeylerinin anlamlı oranda daha yüksek olduğu tespit edildi. Önemli verilerin elde edildiği bu çalışmamızda tüm topluma yararlı olacak bir uygulamaya öncülük ettik. Bu noktada verilen ödülü oldukça anlamlı buluyor, bizleri hep daha iyisi için teşvik eden Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Proje ekibini gayretleri dolayısıyla tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Bartın Üniversitesinin bölgesinden başlayarak ülkemizin kalkınmasına katkı sunmaya yönelik hedefleri bulunmaktadır. Bu doğrultuda ihtisaslaşma alanımıza yönelik ‘Akıllı Lojistik’, ‘Akıllı Malzemeler’, ‘Akıllı Teknolojiler’, ‘Akıllı ve Temiz Enerji’, ‘Doğalgaz ve Petrokimya’, ‘Biyoteknoloji’ ve ‘Nanoteknoloji’ çalışma başlıklarımızın yanı sıra insanlık yararına teknolojiler ile birlikte sağlık alanında yapılan çalışmalarımızla değer üretmek amacındayız. Bu yöndeki gayretlerimize değer katan çalışmaları dolayısıyla Prof. Dr. Sevim Çelik, Doç. Dr. Elif Karahan, Dr. Öğr. Üyesi Sibel Altıntaş ile Arş. Gör. Özge Uçar’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.


SON Haberler

  • Azerbaycan Milletvekili Hamzayev’den Rektör Uzun’a ziyaret

  • BARÜ’de her 20 öğrenciden biri proje üretti

  • BARÜ’nün projesiyle plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak

  • BARÜ, ‘Geleceğin mimarları olacak çocukları’ yarınlara hazırlayacak

  • BARÜ’de farklı yönleriyle 18 Mart Çanakkale Zaferi konuşuldu

  • BARÜ’de “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” kutlandı

  • BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

  • Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

  • BARÜ’de kuruluşunun 176. yılında Öğretmen Okulları anlatıldı

  • Bartın’da kuraklığa karşı yeşil çatı uygulamaları yapılacak