BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Uluslararası eTwinning projesi BARÜ’de anlatıldı

Yayın Tarihi : 07/05/2024
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Cumhuriyetimizin 100. yılına özel “Kitap Okudum Yüzüm Güldü” eTwinning projesi kapsamında ziyaret edildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Cumhuriyetin 100. yılına özel öğrencilere 100 kitap okutma hedefiyle düzenlenen “Kitap Okudum Yüzüm Güldü” eTwinning projesine yönelik yaygınlaştırma faaliyetleri çerçevesinde ziyaret edildi. Bartın Ağdacı İlkokulu sınıf öğretmenlerinden Yeliz Terzi’nin kuruculuğunu üstlendiği proje, proje ortağı sınıf öğretmeni Sevda Durkan, Ağdacı İlkokulu Okul Müdürü Fatih Sugeçti ve öğrencilerin de katılımıyla BARÜ’de tanıtıldı.

Azerbaycan ve Türkiye’nin farklı şehirlerindeki okulların da yer aldığı 10 ortağı kapsayan uluslararası bir proje ile Cumhuriyetimizin 100.yılında çocuklara 100 adet kitap okutarak okumayı seven, anlama ve analiz etme yeteneğine sahip bireyler yetiştirmek amaçlanıyor.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret eden proje ekibi, yürütülen faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. ETwinning projesi ile hedeflerini anlatan Müdür Sugeçti, çocukların yaşına ve gelişimine uygun kitaplarla çocukların duygusal gelişimlerine destek olmayı, düşünme becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi, dil gelişimlerine katkı sunmayı hedeflediklerini bildirdi.

Çocuklara kitap okumayı sevdirmenin önemine değinen Rektör Uzun ise öğretmen ve öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi.

Rektör Uzun, “Teknolojik gelişmelerin hızla yaygınlaştığı günümüzde çocuklarımıza bu araçlar kullanılarak okuma sevgisinin aşılanması gerekmektedir. Teknolojiyi faydalı şekilde kullanmaları sağlanan öğrenciler, bu proje ile kitap okuma becerilerini geliştirirken kelime haznelerini artıracaktır.  Bu kapsamda yürütülen proje için başta Ağdacı İlkokulu Okul Müdürümüz Fatih Sugeçti ve sınıf öğretmenlerimiz Yeliz Terzi, Sevda Durkan ile emeği geçen herkesi tebrik ediyor, geleceğimiz olan çocuklarımıza değer katacak çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.


Haber: Ebru Adalı / Fotoğraf: Senem Sarı

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ’de düzenlenen panelde tarımın geleceği konuşuldu

  • Stratejik alanlarda kullanılacak nano-materyal patentlendi

  • BARÜ’nün projesiyle pankreas kanseri tedavisinde yeni yöntemler denenecek

  • BARÜ’nün madencilere yönelik projesine TÜBİTAK’tan destek

  • Rektör Uzun’dan “Gazeteciler ve Basın Bayramı” mesajı

  • Yenilikçi yay sistemi patentlendi

  • BARÜ “Tanıtım ve Tercih Günleri” başlıyor

  • BARÜ’nün öğretmenlik mesleğine yönelik projesine TÜBİTAK’tan destek

  • BİRUS Projesiyle daha yaşanabilir yarınlar hedefleniyor

  • DSİ Genel Müdür Yardımcısı Kılıçaslan, Rektör Uzun’u ziyaret etti