UDEF’ten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’a ziyaret

Yayın Tarihi : 21/06/2019
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ile Bartın Mavi Kelebek Uluslararası Öğrenci Derneği’nden temsilcileri kabul etti.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Eğitim İlişkileri Koordinatörü Mahmut Oğuz, Koordinatör Yardımcısı Barış Osman ve Bartın Mavi Kelebek Uluslararası Öğrenci Derneği’nden Tuncay Geçgen, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti.

Üniversitemizde öğrenimlerine devam eden uluslararası öğrencilerin durumu hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu ziyarette konuşan UDEF Eğitim İlişkileri Koordinatörü Oğuz, UDEF ve uluslararası öğrenci çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“Bartın Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sayısını Artırıyor”
Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Rektör Uzun ise UDEF temsilcileri Mahmut Oğuz ile Barış Osman ile Bartın Mavi Kelebek Uluslararası Öğrenci Derneği’nden Tuncay Geçgen’e teşekkür etti.

Üniversitemizde şu anda 19 farklı ülkeden 586 uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğünü belirten Rektör Uzun, “Yükseköğretimde uluslararasılaşma önemli bir kavram olarak her zaman gündemimizde yer almaktadır. Bu doğrultuda büyük gayret göstermekte, gerek bilimsel gerekse uluslararası öğrenci kontenjanı noktasında çalışmalar yürütmekteyiz. Bu kapsamda sadece iç paydaşlarımızla değil, dış paydaşlarımızla da yakın ilişkiler yürütme çabasındayız. Önümüzdeki yıllarda uluslararası öğrenci sayısını daha da artırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.