BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

TÜSEM Konseyi Üniversitemizde toplandı

Yayın Tarihi : 19/10/2018
Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri (TÜSEM) Konseyi sonbahar toplantısı, Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜNSEM) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Ağdacı Kampüsü Konferans Salonunda gerçekleştirilen Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri (TÜSEM) Konseyi sonbahar toplantısı 2 gün sürdü.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜNSEM) Müdürü, TÜSEM Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Kaygın, Sürekli Eğitim Merkezlerinin gelişimi açısından önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “İnsanlar hayat boyu dört temel amaç için öğrenirler. Bilmek için, yapmak için, birlikte yaşamak için ve var olmak için öğrenirler. Gerek bireysel gerek toplumsal olarak var olmak için öğrenmek zorundayız. Bu bağlamda hem bireysel gelişim hem de toplumsal gelişim için hayat boyu öğrenme kurumlarının sunduğu fırsatlar önem arz etmektedir. Bu kurumların Üniversitelerdeki temsilcileri Sürekli Eğitim Merkezleridir. Üniversite uzmanlığı ve bilgi birikimini toplumla buluşturarak, 21. Yüzyılın ileri toplumlarıyla rekabet etmemizi sağlayacak önemli becerilerin kazandırılması ise ancak sağlam temeller üzerine oturtulmuş bir sürekli eğitim sistemi ile mümkün olacaktır.” dedi.

Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) Müdürü, TÜSEM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Birol Gülnar ise 2010 yılından bu yana sürekli eğitim merkezlerinin gelişimi doğrultusunda faaliyetlerde bulunduklarını kaydederek “En son üye sayımız 120 civarlarında oldu. Temel amacımız öncelikle Üniversitelerin Sürekli Eğitim ve Yaşam Boyu Eğitim Merkezlerinde verilmekte olan eğitimlerin Ulusal, Avrupa ve Uluslararası kalite ve standartlarda verilmesine katkı sağlamak, bu yönde yapılacak her türlü çalışmaya ve projelere destek sağlamaktır.” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Mete Kızılkaya ise toplantı kapsamında katılımcılara “Hayat Boyu Öğrenme Sisteminde Sürekli Eğitim Merkezleri” başlıklı konuşmasını yaptı.

Sürekli Eğitim Merkezlerinin bilinç oluşturma merkezleri olduğu ve bilgiye ulaşamayan bireylere bilgiyi yer ve zaman kısıtlaması gözetmeden ulaştıran merkezler olması gerektiği vurgulan TÜSEM Konseyi sonbahar toplantısında; Üniversiteler Sürekli Eğitim Derneğinden (ÜNİSED) Prof. Dr. Mustafa Boz "ÜNİSED Faaliyetleri", Bartın Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Sekreteri Cevdet Duran "Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Projeleri" ve Vidco Yazılım Araştırma Geliştirme Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Celal Fatih Demirkan ise “Sürekli Eğitim Merkezleri İçin Mesleki Yeterlilik Kurumu ve ISO 17024 Süreç Yönetimi“ adlı konuşmalarını yaptı.

Toplantı Sürekli Eğitim Merkezlerinin amaçları doğrultusunda mevcut durumun aktarılması ve hedeflerin değerlendirildiği oturumun ardından son buldu.

SON Haberler

  • Azerbaycan Milletvekili Hamzayev’den Rektör Uzun’a ziyaret

  • BARÜ’de her 20 öğrenciden biri proje üretti

  • BARÜ’nün projesiyle plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak

  • BARÜ, ‘Geleceğin mimarları olacak çocukları’ yarınlara hazırlayacak

  • BARÜ’de farklı yönleriyle 18 Mart Çanakkale Zaferi konuşuldu

  • BARÜ’de “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” kutlandı

  • BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

  • Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

  • BARÜ’de kuruluşunun 176. yılında Öğretmen Okulları anlatıldı

  • Bartın’da kuraklığa karşı yeşil çatı uygulamaları yapılacak