“Türk İstiklalinin Ezeli Sesi: Mehmet Akif Ersoy” Paneli

Yayın Tarihi : 14/03/2018

Üniversitemiz Konferans Salonunda gerçekleştirilen panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başladı. Edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Gülay Karaman burada yaptığı konuşmasına “Mehmet Akif Ersoy milletimizin övünç kaynağı büyük bir aydındır.” diyerek başladı.

Karaman, “Kendisi sadece bir sanatçı değil aynı zamanda dava ve gönül adamıdır. Yaşadığı dönemi iyi tahlil eden önemli bir şahsiyet olan Mehmet Akif Ersoy yaşantısıyla ve yazdıklarıyla bizlere yol gösterici olmuştur. İstiklal Marşı’nı milletimize armağan ederken de diğer eserleri ile de gelecek nesillere öğütler vermiştir. Ömrü boyunca sadece milleti için çalışan, hiçbir menfaat beklemeyen Mehmet Akif Ersoy dürüstlük abidesi yaşantısı ile çağının çok üzerinde bir aydın olarak günümüze kadar gelmiştir.” dedi.

Panelde, Edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Macit Balık " Mehmet Akif'in Eğitim Anlayışı ve Gençliğe Tavsiyeleri",  Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Gümüş "Safahat'ta Halk Edebiyatı İle İlgili Unsurlar" İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Altunmeral "İki Aşık: Mehmet Akif ve Bülbül" başlıklı konuşmalarını yaptı.

Etkinlik, Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin Mehmet Akif Ersoy’dan şiirlerin ve İstiklal Marşı’nı okumasının ardından son buldu.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü