Şehitlerimiz dualarla anıldı

Yayın Tarihi : 14/07/2021
Bartın’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Mevlid-i Şerif okutularak, şehitlik ziyareti yapıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında yurt genelinde olduğu gibi Bartın’da da Mevlid-i Şerif okundu. Şadırvan Cami’nde öğle namazı öncesi gerçekleştirilen Mevlid-i Şerif’te 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi vatanın ve milletinin bekası uğruna şehadete eren kahramanlarımız başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için dualar edildi.

Ayrıca Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bartın Şehitliği’ni ziyaret edilerek, şehitlerimizin kabirlerine karanfil bıraktı. Buradaki törende, okunan Kur’an-ı Kerim ardından tüm şehitlerimiz için dualar edildi.

Hain darbe girişiminin püskürtülmesiyle demokrasi, bağımsızlık ve egemenliğimizin muhafaza edildiğinin altını çizen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “15 Temmuz hain darbe girişimi asla unutulmadı ve unutulmayacak” dedi.

Rektör Uzun, “15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla aziz milletimiz sokaklara ve meydanlara inerek dünya tarihinde görülmemiş bir kahramanlık gösterdiler. Bir ve beraber olan kahramanlarımız gövdelerini siper ederek, üstlerine gelen hayâsızca akını durdurdular. Her biri ayrı bir hikâyenin kahramanı olan şehitlerimiz, aynı zamanda cesaret, dirayet ve kararlı duruşlarıyla bir tarih yazdılar. Bu düşüncelerle başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Gazilerimizden ebediyete irtihal edenlere Allah’tan mağfiret, hayatta olanlara afiyetler temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.