Şehidimizi son yolculuğuna uğurladık

Yayın Tarihi : 29/11/2019
Hakkâri’de görev yaptığı üs bölgesine yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Furkan Yılmaz, binlerce kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi.

Hakkâri İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Komando Tabur Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş Furkan Yılmaz, üs bölgesine yıldırım düşmesi sonucu şehit oldu.

Furkan Yılmaz'ın cenazesi, askeri uçakla Zonguldak Havalimanı’na oradan da memleketi Bartın’a getirildi.

Şehit Furkan Yılmaz için merkeze bağlı Büyükkızılkum köyündeki baba evinde helallik alınarak, dua edildi.

Şehidimizin cenazesi, büyük bir kalabalık eşliğinde Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından dualar eşliğinde toprağa verildi.

Törene katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Vatanımızın birlik ve beraberliğini canları pahasına savunmak için mücadele eden askerlerimiz bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamaktadır. Bu asil milletin kararlı kahramanlarıyla ne kadar gurur duysak azdır. Aralarında Bartınlı kardeşimiz J. Uzm. Çvş. Furkan Yılmaz'ın da olduğu şehitlerimize şahsım ve üniversitem adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum.” dedi.