BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Rektör Uzun, TRT Radyo-1’de “IV. Ar-Ge Proje Pazarı” ile ilgili bilgiler verdi

Yayın Tarihi : 26/10/2021
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Türkiye’nin en çok dinlenen radyosu TRT Radyo-1’e konuk olarak bölgenin en önemli bilim organizasyonlarından “IV. Ar-Ge Proje Pazarı” hakkında bilgiler verdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, TRT Radyo-1’in ‘Gündem’ programına konuk oldu. Türkiye’nin farklı illerinden yüzlerce projenin katılımıyla gerçekleştirilen IV. Ar-Ge Proje Pazarı hakkında soruları cevaplayan Rektör Uzun, gerçekleştirilen etkinlikte 14 ana tema ve 107 farklı kategoride proje fikirlerinin yarıştığını ifade etti.

Rektör Uzun, yoğun bir katılımın olduğu etkinlikle ilgili duyduğu mutluluğu dile getirerek “Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturulmasını hedeflediğimiz proje pazarında, sunulan fikirler bizleri heyecanlandırıyor. Kararlı adımlarla tüm bileşenlerimizle üzerinde durduğumuz ihtisaslaşma alanımız doğrultusunda geleceğimize değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

“Teknoloji Üreten Bir Türkiye” hedefiyle geleceğe değer katan çalışmalar yaptıklarının altını çizen Rektör Uzun, “Stratejik önemi, yüksek katma değeri ya da küresel rekabet koşulları gereğince milli ve özgün olanı üretmeyi hedeflerken, bu süreçte farkındalığı da artırmayı önemli bir görev olarak görüyoruz. İşte bu nedenle IV. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğiyle ülkemizin farklı illerinden ‘Benim de bir fikrim var’ diyenlerle aynı çatı altında buluşuyor olmanın gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Üniversitemizdeki eğitim-öğretim süreçleri, öğrenci odaklı çalışmalar, proje tabanlı öğrenme, barınma imkânları gibi konularda da bilgi veren Rektör Uzun, Bartın hakkında güvenli ve huzurlu şehir vurgusu yaptı.


SON Haberler

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi