Rektör Uzun’un kutlama mesajı

Yayın Tarihi : 06/09/2020
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 6 Eylül 1924 tarihinde İ. Cemal Aliş tarafından kurulan, Bartın Gazetesi’nin 97’inci yayın yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Basın kuruluşlarımız sorumlu bir yayıncılık anlayışıyla görevlerini yerine getirmekte, demokrasilerin vazgeçilmez bir unsuru olan vatandaşlarımızın haber ve bilgi alma hakkını sağlamaktadır. Özgür, tarafsız ve objektif bir şekilde görevlerini yerine getiren basın kuruluşlarımız, mesleklerinin getirdiği ahlaki sorumluluklar çerçevesinde ülke olarak ilerleyişimize ve demokrasimize de katkı sunmaktadır. Bu doğrultuda, 6 Eylül 1924 tarihinde kurularak bugüne kadar ülkemizde kesintisiz yayımlanan en eski gazete olan Bartın Gazetesi, toplumun haber ve bilgi alma ihtiyacını karşılayarak kutsal bir görevi başarıyla sürdürmektedir. Toplumun doğru haber ile bilgi almasını sağlayarak kamuoyunu yönlendiren Bartın Gazetesi, demokrasilerin en önemli gereklerinden birini yerine getirmektedir. Büyük fedakârlıklarla 97 yıldır aralıksız yayınlanarak büyük bir başarı örneği olmuştur. Bu düşüncelerle gazetenin kurucusu İ. Cemal Aliş’i rahmetle anıyor, başta Esen Aliş olmak üzere bugüne kadar gazetenin yayımlanmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum.”