Rektör Uzun’un Kurban Bayramı mesajı

Yayın Tarihi : 09/08/2019
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında “Bayramlar; birlik, beraberlik ve paylaşmanın en güzel örneklerinin yaşandığı günlerdir. Bu coşkunun her zaman yaşanmasını, evlerimizden ve ülkemizden eksik olmamasını diliyorum.” dedi.

Kurban Bayramının Tüm İslam Âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini dileyen Rektör Uzun, “İslam Âleminin en önemli günlerinden biri de dayanışma ve kardeşliğin pekiştirildiği Kurban Bayramı’dır. Kurban Bayramı, bu dünyada misafir olduğumuzun bir daha hatırlatılmasıdır. Bu bayramda da küskünlerin barışıp kırgınlıkların son bulmasını, uzaktakilerin sevdiklerine sağ salim kavuşmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Yoksulları dayanışma içerisinde sevindirip bağrımıza bastığımız bu bayramda Rabbimizden, kendisine sunulan tüm kurbanları kabul buyurmasını, bizi sevdiklerimize ve kardeşlerimize bu vesile ile daha da yakınlaştırmasını diliyorum. Tüm bu duygularla mübarek Kurban Bayramınızı, en kalbi duygularımla kutluyor; üniversite personelimiz, öğrencilerimiz ve aileleri ile tüm halkımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Rektör Uzun, bayramların muhabbet ve vuslat günleri olduğunu da ifade ederek, “Uzaktakilerin sevdiklerine kavuştuğu hoşgörü günlerinden biri olan bu bayramda, yola çıkacak olan herkesin trafik kurallarına uymalarını özellikle rica ediyorum.” şeklinde konuştu.