Rektör Uzun’un ‘Gazeteciler Günü’ mesajı

Yayın Tarihi : 10/01/2019
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Uzun, yaptığı açıklamada gazeteciliğin fedakârlık isteyen bir meslek olduğunu belirterek, basın çalışanlarının demokrasinin işlerliği açısından hayati öneme sahip bir mesleği icra ettiklerini söyledi.

Rektör Uzun, “Toplumun habere, bilgiye ve fikre ulaşmasında aracı olan gazeteciler, kamuoyu oluşturmak ve kamunun vicdanı olması noktasında çok önemli bir işi yerine getirmektedir. Bu noktada gazetecilik mesleği demokrasinin temel dayanaklarından biridir. Toplum adına görev yapan gazeteciler her türlü olağanüstü durumda mesleklerini en iyi şekilde icra etmeye gayret göstermektedir.” dedi.

Rektör Uzun, gazeteciliğin özverili ve mesai kavramı olmaksızın yapılan zor bir meslek olduğunu da kaydederek “Çalışma şartlarının zorluklarına rağmen işlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan tüm basın çalışanlarımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim.” diye konuştu.