Rektör Uzun’un “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” mesajı

Yayın Tarihi : 28/10/2018
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Uzun, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tarihi zaferlerle dolu, çağ açıp çağ kapamaya mazhar olan Yüce Milletimizin İstiklal mücadelesinin bir armağanı olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95’inci yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Ülkemizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 29 Ekim 1923 tarihinde büyük bir istiklal mücadelesi veren milletimiz, kazandığı büyük zaferi Cumhuriyet ile taçlandırmıştır. Kararlılığıyla hakimiyetin millet iradesinde olduğu ilan eden Türk Milleti, inancından da aldığı güçle bugüne kadar her zorluğun üstesinden gelmeyi başarmıştır. Cumhuriyetimizin 95’inci yılına bizleri taşıyan bu iradeyle, milletimiz geleceğe sağlam adımlarla yürümeye devam etmektedir. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95’inci yıl dönümü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi ile gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”