Rektör Uzun’un 19 Mayıs Mesajı

Yayın Tarihi : 18/05/2018

Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı

Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun’un mesajı şu şekilde:

"Bundan 99 yıl önce 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  silah arkadaşlarıyla birlikte milli mücadelemizin ilk adımlarını atmıştır. Samsun’dan başlayan bu kutlu yürüyüşte yakılan bağımsızlık meşalesi Türkiye tarihinin de en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Çanakkale kahramanlığından ilhamını alan milli mücadelemiz, milletimizin oldukça ağır şartlar altında gösterdiği büyük cesaret ve fedakârlık sonucunda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile taçlanmıştır. Aynı ruh 15 Temmuz 2016’ta da kendini göstermiş, kahraman milletimiz canı pahasına ülkesine tarihine ve geleceğine sahip çıkmıştır. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyor, tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum. Başta gençlerimiz olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun."