Rektör Uzun’dan Mevlid Kandili mesajı

Yayın Tarihi : 08/11/2019
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini kutlayan bir mesaj yayımladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesaj şu şekilde:

“Mevlid Kandili; insanlığa hak ve hakikati, hikmet ve güzel ahlakı gösteren, onları bu yola yönlendiren nebevi silsilenin son peygamberi Hz. Muhammed’in (s.a.v.) dünyaya teşrif ettiği gecedir. O, insanlığı sapkınlıktan uzaklaştırmak için Allah’ın ayetlerini bizlere iletti. Kendimizden başlayarak iyiliği, güzelliği ve barışı hayata yaymamız için durmadan çalışmamamızı bizlere öğütledi. İnananların kendilerini hesaba çektiği, Rabbimize verdiğimiz sözlerin gözden geçirildiği, Sevgili Peygamberimizin doğum günü olan bu günü en iyi şekilde değerlendirmek gerekmektedir. Bu düşüncelerle birlik ve beraberliğimizi muhafaza edeceğimiz bu günde Rabbimden, yapılacak duaların kabul olmasını ve edilecek ibadetlerin Hak katında makbul olmasını diliyorum.”